DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Ezért döntött pilótái mellett a Toro Rosso

James Key, az olasz istálló technikai igazgatója beszélt arról, mi volt a legfőbb oka, hogy a csapat Carlos Sainzot és Danyiil Kvjatot választotta a 2017-es F1-es szezonra.

A Toro Rosso nem zárt előkelő helyen a tavalyi esztendőben a konstruktőrök bajnokságában, hiszen csak a hetedik pozíciót tudták megszerezni. Idén a csapat célja egyértelműen az előrelépés lesz, melyet az olaszok spanyol pilótája, Carlos Sainz már korábban bővebben kifejtett.

James Key, az alakulat technikai igazgatója így kezdte mondandóját: „Elégedettek vagyunk a jól ismert pilótapárosunkkal. Fontos, hogy olyan versenyzőink legyenek, akikkel már össze vagyunk csiszolódva valamilyen szinten.”

 sainz-kvjat-2016-paddock



A brit szakember szerint 2017 más lehet, mint az eddigiek, mégpedig a következő okokból kifolyólag: „Az sem elhanyagolható, hogy ez a legtapasztaltabb pilótafelállásunk, ami valaha volt a csapatnak. Úgy kezdjük majd a szezont, hogy segítenek minket a 2017-es autó fejlesztésében a tapasztalatukkal és a visszajelzéseikkel, ami remek dolog lesz számunkra.”

A technikai igazgató azt is elmondta, mi motiválhatja a Toro Rosso párosát: „Ez természetesen nekik is fontos év lesz, mivel meg kell mutatniuk, hogy megállják a helyüket a pilótapiacon, ami telített a fiatalabb versenyzőkkel, és előbb-utóbb ők is lehetőséget fognak kapni.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: