DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Raikkönen rá jellemzően nyilatkozott a szabályváltozásokról

A finn F1-es pilóta társaihoz hasonlóan nagyon várja már, hogy kipróbálhassa új autóját, de van egy üzenete azoknak, akik azt találgatják, ki lesz a szabályváltozások legnagyobb győztese

Mint minden komolyabb aerodinamikai változás esetében, a rajongók ezúttal is azt remélik, hogy felkavarodik az erősorrend a Forma-1-ben, és három év után végre új arcokat láthatunk a dobogó tetején a Mercedes versenyzői helyett.

Kimi Raikkönen zsinórban negyedik, összességében hetedik szezonjára készül a Ferrarival, azzal a csapattal, amely a várakozások szerint megszorongathatja a brackley-ieket a 2017-es szezonban, de a finn szerint lehetetlen megjósolni, kinek a neve fog majd elsőként az eredménylisták élén szerepelni. „Ezt csak akkor fogjuk megtudni, amikor az autók kifutnak a pályára, hiszen rengeteg szabály változott” – idézte az Autosport a tavalyi pontverseny ötödik helyén záró finnt.



„Ilyen nagy változások mellett értelmetlen találgatni, de reméljük, hogy ott vagyunk, ahol lenni szeretnénk, és amit megérdemlünk” – tette hozzá. A Ferrari tavaly egész évben csak üldözte a győzelmet, és néhány dobogós helyezésnél többet nem is sikerült elérniük, ráadásul a Red Bull mögé estek vissza a pontversenyben. „Ez messze volt az ideális évtől, de ilyen a versenyzés” – folytatta Raikkönen. „Nem számít, hogy jobban sikerült-e, avagy sem, a végeredmény nagyon messze volt attól, amit a Ferrari, amit mi szerettünk volna. Voltak jó versenyeink, és kevésbé jók is egyaránt, ahogyan több kisebb hiba is hátráltatott minket, de ez megtörténik a versenyzésben.”

A maranellóiak leginkább gumihasználat terén szenvedtek, Raikkönen viszont úgy véli, minden problémás területen javulniuk kell 2017-re. „Voltak pozitív elemek is, hogyan dolgozunk együtt és hasonlók, még ha az eredmények nem is tükrözték ezt. Látom az előrelépés jeleit, 2017-ben pedig remélhetően már ott leszünk, ahol szeretnénk. Ez mindannyiunkat örömmel töltene el.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: