DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Ecclestone megszólalt saját sorozata ügyében

Az F1 élén történt vezetőségváltás óta eltelt napokban egyre intenzívebben terjedt annak a híre, hogy a posztjáról lemondatott Bernie Ecclestone egy saját rivális szériát szeretne indítani GP1 néven. Végre ő maga tisztázta az helyzetet.

Téli szünethez képest a héten igencsak gyorsan pörögtek az események a Formula-1 világában: hétfőn adta át a hatalmat Bernie Ecclestone az új vezetőséget bemutató Liberty Mediának, péntekre pedig már olyan komolyan keringett a médiában az a hír, hogy a 86 éves üzletember régi terveit megvalósítva életre hívna egy az F1 számára konkurens, GP1-névre keresztelt szériát, hogy nem csak a rajongók, de bennfentesek is komolyan kezdtek aggódni a sport jövője miatt.

A pletykákat hallva Ecclestone indokoltnak látta, hogy egy közleményt adjon ki a helyzetről, amelyben egyértelműen cáfolta a találgatások valóságalapját.

Dppi_00111004_542



„Szeretném tisztázni azt a híresztelést, miszerint egy saját bajnokságot indítanék az FIA Formula-1-es világbajnokságával szemben. Az elmúlt közel 50 év során én építettem fel a bajnokságot, erre pedig büszke is vagyok, és a legkevésbé sem szeretném, hogy kár keletkezzen benne.”

„A cég új tulajdonosai képesek lesznek másként irányítani, mint ahogy én tettem, nekem ugyanis financiális gyarapodást kellett felmutatnom a részvényesek számára, mint ahogy az minden ügyvezető igazgatónak a dolga. Ezt tettem az elmúlt években a különféle részvényesek felé, és akkor is, amikor még az én tulajdonomban volt a cél 100%-a.”

„Örültem volna, ha én is megtehetem azt, amire most Chase Carey, az új ügyvezető képes. Remélem, hogy az F1 új támogatói értékelni fogják ezt, hiszen Chase szándéka az, hogy pénzt forgasson vissza a sportba.”

„Egyúttal nagyon jól esett az a sok támogatás és köszönetnyilvánítás, amit azoktól az emberektől kaptam, akikkel együtt dolgoztam az elmúlt évek során.”

Ecclestone szavai alapján tehát semmiféle konkurens élvonalbeli sorozattól nem kell tartani, ráadásul a korábbi nagyfőnök mindenkit biztosított afelől, hogy az F1 a Liberty Mediánál jobb kezekben lesz, hiszen az új tulajdonosok tényleg szeretnék felvirágoztatni a sorozatot.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: