DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Ericsson a jövő futamgyőztese lehet?

Csapatfőnöke rendkívül jó véleménnyel van a svéd F1-es pilótáról, aki szerinte folyamatosan fejlődik, s ha adódik egy kínálkozó lehetőség, a tapasztalatának köszönhetően ki tudja majd azt használni.

Marcus Ericsson a Formula-1-ben eltöltött három szezonja alatt mindössze kilenc pontot gyűjtött össze, ráadásul mindet 2015-ben, ami egyúttal azt is jelenti, hogy tavaly egyetlen egységet sem szerzett, ellentétben Felipe Nasrrel, akinek brazíliai eredményével a Sauber megelőzhette a tabellán a Manort. Kettejük közül mégis Ericsson maradhat a csapatnál, s ha az egymás elleni mérlegüket nézzük, ez nem is annyira meglepő, hiszen 12-7-re nyerte az időmérős párharcukat, míg azokon a versenyeken, ahol mindketten célba értek, ő kilencszer kollégája előtt végzett.

Monisha Kaltenborn már többször is pozitívan nyilatkozott pilótájáról: most egyenesen odáig ment, hogy Ericsson akár nagydíjakat is nyerhet a jövőben – azt is elárulta, mi kellhet ehhez: „Szükséges hozzá a kellő elhatározás, az adódó lehetőség és az, hogy jókor legyél jó helyen. Nem látom okát, ő miért ne lenne képes erre” – nyilatkozta az Autosport szaklapnak.

ericsson-sauber-dppi-2016



A csapatfőnök így folytatta: „Nagyon elégedett vagyok a tavalyi szezonjával. Jelentős előrelépést tett, ez az összteljesítményén is jól látható. Nagyon értékes meglátásokkal szolgál a csapat számára. Egyértelműen tovább fog fejlődni, de sokat kell tennie érte. Ismeri az erősségeit, a tapasztalatának köszönhetően pedig megtalálja majd a saját határait, amelyek feszegetésén tovább dolgozhat.”

Ericsson korábban úgy nyilatkozott, hogy a mentális ereje kellett ahhoz, hogy versenyzőként fejlődjön, s ezzel Kaltenborn is egyetért: „Ez nagyon fontos, mert nincs egyszerű dolguk a fiataloknak, akikkel szemben előítéleteik vannak az embereknek, s ezt a helyzetet kezelniük kell. Ő megtalálta a módját, hogyan koncentrálja még inkább azokra a dolgokra, amik igazán fontosak. Az utolsó futamokon sokat lépett előre, ami jól mutatja, hogy komoly potenciál rejlik benne.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: