DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Már el is dőlt Silverstone sorsa az F1-ben?

A BRDC egyik magas rangú képviselője szerint egyértelmű, hogy mi lesz a vége - kétéves felmondási időről beszél, a megfizethetetlen költségek miatt véget érhet egy történet.

Január első hetében derült fény arra, hogy a Brit Versenyzők Klubja (BRDC) élni akar a Formula-1-gyel kötött szerződés egyik záradékával és 2019-től beszüntetheti a sportág és Silverstone kapcsolatát. A pálya elsősorban a magas költségek miatt gondolkodik ezen, állításuk szerint amíg nem változik a gazdasági helyzet, nem éri meg megrendezni a futamot.

Azóta felröppentek már pletykák és ötletek, Damon Hill, 1996 világbajnoka például úgy véli, hogy a kormánynak kellene segíteni a rendezésben és ebben a BRDC korábbi elnöke is egyetértett vele. Az is felvetődött, hogy a Brit Nagydíjat másik pályán rendezik meg, hiszen az országban van még erre alkalmas helyszín, de például Donington rögtön jelezte, hogy ez nem opció.

silverstone-ferrari



Bernie Ecclestone mindenképpen szeretne Brit Nagydíjat, ezt határozottan kijelentette és sokan a Liberty Mediában bíznak, hiszen a Formula-1 új tulajdonosa segíthet anyagilag Silverstone-on is - mint klasszikus, legendás pálya, kedvezményes szerződést köthetne. Most azonban úgy fest, hogy minden hiába: a The Sunnak azt nyilatkozta a BRDC egyik magas rangú képviselője, hogy már eldőlt a kérdés, nem fogják folytatni 2019 után.

"Egyértelműen feladják a nagydíjat és meglátjuk, hogy mi történik a következő két évben. Ez egy kétéves felmondási idő, de nyilvánvalóan itt a vége, mert nem megfizethetők ezek a költségek" - mondta. Mi lesz veled, Brit Nagydíj?

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: