DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Nagy dobásra készül a McLaren

A McLaren egyre magasabb célokat tűz ki maga elé, és már azzal sem lennének elégedettek, ha a 2017-es F1-es szezonban „csak” a 4. hely lenne az övék a konstruktőrök között.

Jonathan Neale, a McLaren ügyvezetője nagy nyomást helyezett a csapatra, ugyanis kijelentette, idén csak akkor lesz boldog, ha a top 3-ba kerül az istálló. A McLarennél évről évre látszik a teljesítménybeli fejlődés, most pedig arra törekszenek, hogy minden eddiginél nagyobb javulást érjenek el.

Alonso



„Magas célokat kell kitűznünk, és most azt mondom, csalódott lennék, ha csak a 4. hely lenne a miénk.” – nyilatkozta Neale. „Nyerni akarunk, minél korábban.  Van egy csapatunk, versenyzőink, akik képesek a győzelemre, és a Hondának és nekünk is át kell hidalnunk a teljesítménybeli lemaradásunkat. Az új aerodinamika, valamint a gumik körüli bizonytalanság lehetőséget ad számunkra, és azt hiszem, hogy ezt kihasználhatjuk. De ez egyelőre ismeretlen terep.”

Eric Boullier, a csapat versenyigazgatója is bízik benne, hogy sikerül az élmezőnybe kerülniük a 2017-es szezonban, azonban tisztában van vele, hogy ez nem lesz könnyű feladat. A kérdésre, mit szeretnének idén elérni, a francia így válaszolt: „Nyerni” – mondta.

„Igazából pragmatikus szeretnék lenni, és nem tűznék ki túl magas célokat” – folytatta Boullier, aki tehát nem mindenben ért egyet Neale-lel. „2015-ben kilencedikek voltunk, tavaly hatodikak, szóval idén remélhetőleg a legjobb négy között leszünk. Minél hamarabb nyerni szeretnénk, de a realitás talaján maradok. Elégedett vagyok a Honda hozzáállásával és a McLaren mérnökeivel – most minden tökéletesen működik.”

A hírek szerint a csapat február közepén mutatja be új versenyautóját, amelytől a nagy javulást várják idén. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: