DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Sainz ódákat zeng Alonsóról

Az ifjabbik spanyolnak mindig a kétszeres világbajnok volt a példaképe, akivel a mai napig jó viszont ápol, most pedig elmondta, hogy valójában a McLaren versenyzője tanította meg az F1-re.

Carlos Sainz számára Fernando Alonso maga a megtestesült Forma-1: az ő versenyeit követve indult el a versenyzővé válás útján, az idők során pedig valóságos nagy testvérévé vált. Éppen emiatt volt meglepő, amikor a toro rossós úgy nyilatkozott, ha komoly eredmény előtt állna egy honfitársa számára világbajnoki címről döntő futamon, akkor sem engedné el őt. „Fernando 15 éves korom óta mentorál engem” – idézte Sainzot az F1i.com. „Nagyon sokat segített nekem, nélküle nem lennék ma itt. Sokkal tartozom neki.”



Noha több alkalommal értékelte már a tavalyi szezont, a spanyol kihasználta az alkalmat, hogy még egy kicsit visszatekintsen 2016-ra. „Remek évem volt, sportkarrierem szempontjából nagy előrelépést tudtam elkönyvelni” – mondta az Antena 3-nak. Sainz hozzátette, hogy a 2017-ben még tovább akar fejlődni, ennek érdekében pedig edzésmunkáján is változtatnia kellett. „Szilveszterkor nem tudtam olyan sokat szórakozni, mint a korábbi években, de egyszer meg kell hozni ezeket az áldozatokat.”

Nyilatkozatában Sainz kitért édesapja a Dakar Rali negyedik szakaszán történt balesetére, amelynek következtében a 2010-es győztes spanyolnak fel kellett adnia a viadalt. Idősebbik Sainz felhívta fiát, hogy elmondja, minden rendben vele, noha kiesésében hátfájdalmai is szerepet játszottak.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: