DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Távozik a Mercedes sikereinek kulcsembere

A vezetés technikai oldaláért felelős Paddy Lowe távozását eddig is sejtették, a szaksajtó azonban már bizonyosságot is szerzett arról, hogy a szakember elhagyja a csapatot – alighanem a Williamsnél köt ki.

Nem csupán a pilótapiacon zajlanak az események a Mercedes körül – a friss hírek szerint még két hetet kell várni Valtteri Bottas érkezésének bejelentéséhez –, hanem a vezetőség frontján is. Decemberben látott napvilágot a pletyka, hogy Paddy Lowe, az istálló technikai vezetője nem hosszabbítja meg 2016-ban lejáró szerződését, és miután a Mercedesszel három évig verhetetlen volt, új kihívás után néz. Lowe-t a Williamsszel hozták szóba, előbb műszaki igazgatóként, legutóbb azonban már csapatvezetőként – a Mercedesnél betöltött szerepe a kettő közötti átmenet volt.



Lowe és a Mercedes motorsportfőnöke, Toto Wolff a versenyszezon befejezéséig elhalasztotta a folytatásról való tárgyalást, végül pedig nem is sikerült megállapodniuk. A motorsport.com információja szerint Lowe a karácsonyi szünet után közölte döntését az istállóval.

Az angol híroldal is arról számol be, hogy Lowe „a menedzsment vezető pozícióját” töltheti be a Williamsnél. Ami utódját illeti, várhatóan James Allison, a Ferrari korábbi szakembere érkezik a Mercedeshez, miután a szerződésében megszabott felmondási idő lejár, és máshova igazolhat.

Több forrás szót ejtett arról, hogy Paddy Lowe-nak szerepe lehet Bottas Mercedeshez való szerződésében, és a szakember az alku másik fontos pontja a Williamsnek biztosított motorok árából elengedett kedvezmény mellett. Ahogy az F1-es csapatok soraiban megszokott, a Mercedes is megszabta, mikor állhat a mérnök más istállónál munkába: szerződése alapján májusban tehetné ezt csak meg. A Williams azt akarja, hogy azonnal megkezdhesse a ténykedést.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: