DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Új helyszínre költözhetnek a téli tesztek

A Francia Nagydíjnak otthont adó Paul Ricard a felkészülés házigazdájának szerepére is le akar csapni. Több hasznos felszereltség van az F1-es pályán, ami a barcelonain nincsen.

Az elmúlt években megszokottá vált, hogy a téli teszteket kizárólag Spanyolországban tartják. Idén már csak két kollektív gyakorlást rendeztek, mindkettőt a barcelonai versenypályán. Ugyanígy lesz 2017-ben is, habár a Pirelli kezdeményezésére megkísérelték a teszteket a Közel-Keletre költöztetni. A 2018-as felkészülési időszakban azonban változás történhet, mivel Paul Ricard, a visszatérő Francia Nagydíj helyszíne akarja a teszteket rendezni.



„Nagyon szeretnénk otthont adni a 2018-as előszezoni teszteknek” – mondta Stephane Clair, a pálya vezetője az F1i.com-nak. „A pályánk kifejezetten alkalmas fejlesztési munkákra, és a csapatok is elismerik létesítményünk színvonalát.”

A 28 év után Francia Nagydíjat rendező Paul Ricard versenypálya valóban rendelkezik olyan felszereltséggel, amely alkalmassá teszi tesztek megrendezésére. Locsolórendszerrel esős körülményeket lehet szimulálni, ez az oka, hogy a pályát az őszi Pirelli-tesztek során is gyakran használták. Emellett a vezetőség aszfaltfűtés kiépítését is tervezi, ami a hűvös téli időjárásban is lehetővé tenné a melegebb körülményekre való felkészülést, amely a szezon elején számos helyszínen fogadja a mezőnyt.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: