DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Pilótája GP2-es csapathoz hasonlítja a Haast

De a sejtésekkel ellentétben mindezt hízelgésként teszi! Romain Grosjean azt mondja, utoljára 2011-ben érezte magát olyan jól és olyan szabadnak egy versenyistállóban, mint most Gene Haas alakulatánál.

Grosjeant kimondottan zászlóvivőként és iránymutatóként igazolta le az újonc amerikai csapat az idei szezonra, számításaik pedig tökéletesen beváltak, hiszen a francia pilóta biztos kezei nélkül aligha nyithatták volna a szezon egy győzelemmel is felérő 6. és 5. helyezéssel Melbourne-ben és Szahírban.

Bár a látszat - és néhány frusztrált rádióbeszélgetés - azt súgta, hogy idővel megbomlott a kezdeti idill az egyre több problémával szembesülő Haason belül, Grosjean év végi nyilatkozatában hangsúlyozza, erről szó sincs. Korábban csak egyszer érezte magát annyira magabiztosnak és elismertnek, mint idén: 2011-ben, amikor a DAMS csapatával GP2-es bajnok lett.

grosjean-haas



„Olyan helyen vagyok, ahol elég azzal foglalkoznom, hogy vezessek és próbáljam előrelendíteni a csapatot. Néha ugyan nem a megfelelő szavakat használom, de nincs ebben semmi személyes. Mindent a helyes kontextusban kell értelmezni, és valójában a dolgok jó irányban haladnak” - mondta az Autosportnak.

„De nem kell magamtól azt kérdezgetnem, hogy a csapatnál hisznek-e bennem, meg akarnak-e tartani vagy hogy egyáltalán merrefelé tartunk. A karrierem korábbi szakaszában, a DAMS csapatnál volt már ehhez hasonló érzésem, amikor tudtam, hogy valami nagy dolgot viszek véghez velük, és meg is kaptam az elismerést mindenkitől.”

„Itt is ezt érzem. Brazíliában összetörtem az autót, és szörnyen éreztem magam utána, de a bokszban mindenki megölelt, és azt mondták, hogy nem számít, majd legközelebb jobbak leszünk. Pedig nekem eshettek volna azzal, hogy mi a fenét csináltam, de semmi efféle nem történt.”

Grosjeant egyetlen dolog azért aggaszthatja: lassan vitathatatlanul belép F1-es karrierjének második felébe, az első győzelmével pedig még mindig adós - és nem is az tűnik a legbiztosabb megoldásnak, ha a Haasnál várakozik erre.

„Amikor csatlakoztam a csapathoz, tudtam, hogy nem egy évre jövök, és mindenképp hosszabb periódusra kell terveznünk, hiszen ez egy új istálló. De a csapat is tudja, hogy világbajnok akarok lenni, és már 30 éves vagyok, szóval nem áll előttem még újabb 10 szezon. Talán lesz még hét-nyolc, ami azért így is elég hosszú idő. Tudom, hogy Gene nem azért jött az F1-be, hogy csak itt legyen. Azért van itt, mert nyerni akar, ahogy a NASCAR-csapatával is teszi” - zárta Grosjean, akinek viszont nincsenek kétségei afelől, hogy az amerikaiak bármire képesek lehetnek.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: