DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Nem vár vb-címet jövőre a Ferrari elnöke

Sergio Marchionne tanult az előző évek hibáiból, és immár nem bocsátkozik túl optimista jóslatokba, azt azonban elárulta, milyen célt tűz ki a maranellóiak F1-es alakulata elé 2017-ben.

Bármily hihetetlenül hangzik, jövőre már tíz éve lesz, hogy a Ferrari utoljára egyéni világbajnoki címet tudott nyerni a Formula-1-ben: Kimi Raikkönen húzta be az összetett elsőséget a McLaren pilótái, Fernando Alonso és Lewis Hamilton előtt. Bár nem ez a leghosszabb sikertelen széria a Scuderia történetében, hiszen Jody Scheckter 1979-es és Michael Schumacher 2000-es győzelme között 21 esztendő telt el, az olaszok szurkolói joggal vannak kiéhezve a sikerre.

Azóta többször is volt lehetőségük a világbajnokság megnyerésére: Felipe Massa 2008-ban karnyújtásnyira volt a címtől, de Fernando Alonso is kétszer a siker kapujában bukott el az évtized elején. Az utóbbi években azonban nagy távol voltak ettől a Ferrarinál, idén pedig még a futamgyőzelem sem jött össze.

ferrari-abudhabi-2016



Pedig a szezonnak még nagy ígéretekkel vágtak neki a maranellóiak: szerették volna letaszítani a trónról a Mercedest, ehhez képest még a Red Bulltól is kikaptak. Sergio Marchionne most már sokkal óvatosabban fogalmazott a Ferrari hagyományos karácsony előtti eseményén: „Ne számítson senki konkrét kinyilatkoztatásra” – idézi az elnök szavait a thisisF1.com szakportál. „Legutóbb óvatlan voltam, most azonban csak annyit kérek magunktól, hogy teljesítsünk jobban, mint 2016-ban, ami nem tűnik túl nehéz feladatnak.”

Marchionne arról is beszélt a múlt hétfői rendezvényen, hogy mit vár el két pilótájától, Kimi Raikkönentől és Sebastian Vetteltől: a némettel kapcsolatban például megjegyezte, hogy bár a csapat felelőssége az, hogy győztes autót tegyenek alá, a négyszeres világbajnoknak sokkal higgadtabban kell versenyeznie, mint a mögöttünk hagyott idény során, amikor főként a káromkodásaival hívta fel magára a figyelmet, nem pedig az eredményeivel.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: