DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Ferrari: Nincs szükségünk Lowe-ra

Bár a Mercedes technikai igazgatója hírek szerint a Willamshez tart, a Ferrarival is kapcsolatban hozták korábban. A Scuderia elnöke gyorsan tisztázta a helyzetet.

Pat Symonds távozásával úgy tűnik, megnyílt az út Paddy Lowe előtt a Williams technikai igazgatói posztja felé, de korábban arról is cikkeztek a lapok, hogy a Mercedes szakembere akár a Ferrari műszaki gárdájának élére is állhat, mely egyelőre nem találja az irányt James Allison távozása után. A Ferrari szokásos, karácsonyi médiaeseményén a gárda elnöke, Sergio Marchionne számos dologról szót ejtett, többek között az Alfa Romeo F1-es visszatéréséről, de az év során magából többször is – persze csak a csapatrádióban – kivetkőző Sebastian Vettelhez felé is volt egy-két intő szava.

Az olasz-kanadai kitért a Lowe érkezését firtató pletykákra is: „Paddy Lowe briliáns mérnök, és rengeteg barátja van a Forma-1-ben” – idézte Marchionnét a Motorsport.com. „Mi csak annyit mondtunk, hogy megfelelően be vagyunk biztosítva, mert a Maranellóban lévő technikai tapasztalattal nincs szükségünk Paddy Lowe érkezésére.” A technikai igazgatói teendőket jelenleg Mattia Binotto látja el a Ferrarinál, és az az általános tendencia, hogy a szakembereket illető kérdéseket házon belül fogják megoldani.



„Szezon során nem fejlődött sokat az autónk, a riválisaink viszont sikeresek voltak – nézzük csak meg a Red Bullt, mire mentek a szezon első és második fele között. Mattia érkezésével megváltoztak a munkamódszereink – ez a döntés pedig nyugodtabbá tett minket, hogy megfelelő dolgokra költjük a pénzünket. Az a célom, hogy megteremtsük az ehhez szükséges körülményeket, és hogy teret adjak az embereknek. Ha a következő évben nem jönnek az eredmények, az az én hibám lesz, így nem fog problémát jelenteni a bűnbak keresése.”

Marchionne megosztotta véleményét a Ferrari 2018-as pilótafelállásával kapcsolatban is. „Folyamatban van a kialakítása. Mindkét pilótának 2017 végén jár le a szerződése, jelenleg pedig csak megfigyeljük, van-e más is, aki szóba jöhet. Sebastiannak nehéz éve volt, mert az autó nem felelt meg az elvárásainak, és a teljesítménye nem tükrözte képességeit, de remélem, jövőre sikerül megoldanunk a problémákat. Kimi viszont azóta a legjobb szezonját teljesítette, hogy visszatért a Ferrarihoz, örülök annak, amit véghez vitt. Nagyszerű hozzáállása van, ez pedig kiemelten fontos az olyan nehéz helyzetekben, mint a miénk.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: