DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

„Túl nagy a felhajtás a fiatal pilóták körül”

A Sauber ülését jövőre is megtartó Marcus Ericsson nem érti, hogy miért övezi túlzott várakozás a fiatal F1-es pilóták érkezését, hozzátéve, hogy egyáltalán nem aggódik saját kora miatt.

Bár sokan megkérdőjelezik tehetségét, Marcus Ericsson jövőre negyedik szezonját kezdheti meg az F1-ben. A svéd versenyző nemrég magát dicsérte hosszasan, most pedig amiatt sopánkodott, hogy túl sok a fiatal pilóta az F1-ben, akiket ráadásul azonnal sztárokká is varázsolnak. Max Verstappen 17 évesen, legfiatalabbként mutatkozhatott be az F1-ben, 19 éves korára pedig a sportág egyik legfénylőbb csillagává vált, jövőre pedig érkezik Lance Stroll, aki 18 évesen debütálhat a Williamsnél. Esteban Ocon húsz, míg a Toro Rosso párosa, Carlos Sainz és Danyiil Kvjat, valamint Pascal Wehrlein egyaránt 22-22 éves, Ericsson azonban nem érzi magát fenyegetve az ifjaktól.



„Úgy érzem, túl nagy a felhajtás a pilóták körül, hiszen mindenkinek fiatalnak kell lennie” – idézte az idén nulla pontot szerző Ericssont az Autosport. „Úgy gondolom, Fernando (Alonso) jól mondta, amikor arra gondolt, hogy nem kell ilyen fiatalnak lenned. Más sportokban 25 és 30 éves korod között érsz a csúcsra, ezért 26 éves lévén egyáltalán nem aggódok emiatt. Ha öt évvel idősebb lennék, akkor már más lenne a történet. Most kezdek a csúcsra érni, a korom pedig egyáltalán nem tart vissza.”

Ericsson 2014-ben kezdhette meg karrierjét a Caterhamnél, ahol bár még az idei Saubernél is gyengébb autóval kellett megküzdenie, úgy érzi, sokat tanult debütáló szezonjában. „Nagyon keményen kezdődött az F1-es pályafutásom a Caterhamnél, hiszen a mezőny legvégéről kellett mindig elrajtolnom, utolsóként, vagy utolsó előttiként. Folyamatosan dolgoznom kellett, ami nem volt könnyű, de erőssé tett pilótaként. Különösen mentális téren, itt értem el a legnagyobb fejlődést. Mindazonáltal folytatnom kell az előrelépést, hiszen nem akarok ottmaradni, ahol most vagyok.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: