DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Rosberg csak a negyedik legesélyesebb 2017-ben

Bár a friss világbajnokot tisztelhetjük személyében, a fogadóirodák mégis valószínűbbnek tartják három másik pilóta jövő évi sikerét, mint Nico Rosberg címvédését. Megérkeztek az első oddsok az új szezonra.

Jövőre már új technikai szabályrendszer mellett folytatódik a Formula-1 versengése, így a megszokottnál jóval nehezebb megjósolni, hogy mely csapatok és pilóták számítanak majd favoritnak. Változatlan előírások mellett persze nem lenne nagy rizikó ismét a Mercedes valamelyik pilótájára fogadni, de ezúttal semmi garancia nincs rá, hogy ismét a brackley-i alakulat talál majd be a legjobban.

Ahogy meglendült a kockás zászló Abu Dhabiban, a fogadóirodák máris közzétették az első 2017-es oddsokat. A bet365 szerint még mindig az a legbiztonságosabb, ha arra teszünk, hogy a Mercedes továbbviszi az előnyét, de a Red Bull sikere sem számítana váratlannak. Az egyéni bajnokságot tekintve Lewis Hamiltont tartják a legesélyesebbnek, hiszen csak 2,87-szeres pénz fizetnek, ha az idén alulmaradt brit bezsebeli negyedik címét. Őt a Red Bull kettőse követi, akik közül Max Verstappent tartják egy árnyalatnyival esélyesebbnek, míg a friss bajnok csak a negyedik ebben a sorrendben 4,50-es szorzóval.

rosberg-mercedes_2



Az oddsok alapján a fogadóirodánál mindenképpen meglepetésnek számítana, ha nem a Mercedes vagy a Red Bull valamelyik pilótája lenne a 2017-es bajnok. Az ötödik legjobb sansszal rendelkező Sebastian Vettel ugyanis már 17-szeres pénzt érne, akit Fernando Alonso és Kimi Raikkönen követ - a mezőny legidősebb pilótája ugyanakkora eséllyel rendelkezik, mint a szinte újonc McLaren-pilóta, Stoffel Vandoorne.

Az első nyolc pilóta után újabb törés következik, és azok a nevek jönnek, akiknek sikere már csodaszámba menne - például az, hogy Nico Hülkenberggel azonnal felér a csúcsra a Renault, már kétszázszoros pénzt érne.

Oddsok a 2017-es egyéni bajnoki címre a bet365 szerint:

Lewis Hamilton

2,87

Max Verstappen

4,00

Daniel Ricciardo

4,33

Nico Rosberg

4,50

Sebastian Vettel

17,00

Fernando Alonso

26,00

Kimi Raikkönen

41,00

Stoffel Vandoorne

41,00

Nico Hülkenberg

201,00

Kevin Magnussen

251,00

verstappen-ricciardo

A csapatok között szintén a Mercedes és a Red Bull a favorit, őket követi tisztes távolságból a Ferrari és a McLaren. A többieknek már nincs reális sanszuk, ám érdekesség, hogy a Williamstől a bukmékerek további jelentős zuhanást várnak, hiszen csak a kilencedik legerősebb csapatként rangsorolják őket a Manor és a Sauber előtt, 301-es szorzóval. 

Oddsok a 2017-es konstruktőri bajnoki címre a bet365 szerint:

Mercedes

1,61

Red Bull

2,62

Ferrari

10,00

McLaren

17,00

Renault

41,00

Force India

201,00

Az online szerencsejáték-oldalhoz újan csatlakozók ráadásul a bet365 bónuszkód előnyeit is élvezhetik, ami azt jelenti, hogy a rendszer megduplázza az első befizetett pénzösszeget a játékos számláján. A bónuszról további részletek a fenti linken olvashatóak.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: