DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 17. péntek
F1

Meglepetésember a favorit a Saubernél

A svájci istálló hétfőn csak Marcus Ericsson maradását erősítette meg: sajtóhírek szerint Felipe Nasr kiszorul a csapattól, ahova olyan versenyző érkezhet, aki eddig fel sem merült.

Már csak egy hely kiadó a Sauber 2017-es felállásában, az Autosport információi szerint pedig nagy a valószínűsége, hogy Felipe Nasr nem marad harmadik szezonra a csapat színeiben. Egészen eddig úgy nézett ki, Marcus Ericssonhoz hasonlóan a brazillal is hosszabbít az alakulat, a lap azonban úgy tudja, főtámogatója, a Banco do Brasil nem döntött arról, pénzeli-e a továbbiakban is Nasr pályafutását. Emiatt az egyeztetések megragadtak, Nasr pedig a csapat kívánságlistájának aljára esett vissza.



Helyette az első számú favorit helyére Pascal Wehrlein lépett, akiről eddig – miután a Force India ülését csapattársa, Esteban Ocon kapta – azt lehetett feltételezni, hogy a Manornál fog maradni. A Manor szívesen folytatná az idei egyetlen pontjukat megszerző némettel, és Wehrlein Mercedes-támogatása miatt is az lenne a logikusabb, hogy a brixworthi motort használó csapatnál versenyezzen, mint a Ferrari-meghajtású Sauberel, a 2015-ös DTM-bajnok támogatói mégis úgy vélik, a nyáron tulajdonost cserélő istálló erősebb és stabilabb alap lenne. Állítólag Toto Wolff a Mercedestől és Monisha Kaltenborn, a Sauber csapatfőnöke Interlagosban tárgyaltak a versenyzői kérdésről.

Az Autosport még Wehrlein év eleji csapattársa, Rio Haryanto nevét is bedobta a kalapba. Ázsiai cégek szeretnék visszajuttatni az indonézt a Formula-1-be, akit a szponzorpénz akár a Sauberig segíthet. A Haastól távozó Esteban Gutierrez szintén kiköthet Hinwilben, ahol 2013-ban és 2014-ben versenyzett, igaz, az ő esélyeit a forrás nagyon csekélynek nevezi. Gutierreznek jobb kilátásai a Manornál lehetnek, hiszen ha Wehrlein tényleg átigazol, két betöltendő hely is lesz a brit kiscsapatnál.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: