DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. június 15. szombat
F1

Vowles: Sargeant helye veszélyben van

Továbbra is az amerikai F1-es versenyzőn múlik, hogy megtarthatja-e ülését, de a Williams első embere elismerte, hogy rezeg a léc.

Miközben Alexander Albon F1-es szerződését több évvel meghosszabbították, Logan Sargeant felett Damoklész kardjaként lebeg, hogy hamarosan Andrea Kimi Antonellit ültethetik a helyére. Bár James Vowles csapatfőnök azokat a feltételezéseket igyekezett eloszlatni, melyik szerint a küszöbön áll az amerikai versenyző menesztése, maga is elismerte, hogy veszélyben van a helye.

Vowles a Sky kérdésére elmondta, hogy „határozottan elbeszélgetett” Sargeanttal, és ez „meglehetősen nehéz” beszélgetés volt. „A helye valóban veszélyben van. Ez egyszerűen ténykérdés. Magasabb szinten kell teljesíteni, mint most” – mondta, majd így folytatta:

sargeant-suzuka



„Ez itt meritokrácia. Én segítek neki ezen az úton, mert azt akarom, hogy sikeres legyen. De addig is tárgyalunk néhány másik versenyzővel is, mert rendbe kell tennünk a ’25-ös, ’26-os és ’27-es felállásunkat” – jelezte Vowles azt, milyen távlatokban gondolkodik.

A csapatfőnök azt is leszögezte, hogy szó sincs idei váltásról: „Heteken belül érkezhet hír ebben a témában. De én a ’25-ös, ’26-ös versenyzőkről beszélek, szó sincs az idei szezonról. Arról beszélek, hogy hogyan teremtjük meg a megfelelő alapokat jövőt illetően.”

sargeant-williams-2024

Vowles azt is aláhúzta, hogy Sargeantot illetően nem dőlt el semmi, az amerikai kapott egy lehetőséget, és rajta áll, hogy tud-e majd élni vele: „Adtam neki egy lehetőséget, most rajta a sor. Elmagyaráztam neki, hogy az irányítás az ő kezében van” – mondta majd hozzátette:

„Vannak dolgok, amiket megtehet annak érdekében, hogy megteremtsük számára annak lehetőségét, hogy az F1-ben folytathassa majd. A döntés még nem született meg, nem csukódott be az ajtó, ez a lényeg.”

Vowles végül hozzátette: „Hiszek az emberi kommunikációban, ami úgy néz ki, hogy itt tartasz, itt kell tartanod, én a lehető legtöbbet dolgozom veled, de te irányítod a sorsodat, nem én. Én alapvetően ilyen vagyok, ilyen voltam az egész karrierem során, és akár egy versenyzőről van szó, akár egy mérnökről, akár valaki másról a szervezeten belül, úgy érzem, az a legkevesebb, hogy lefektetjük, mit kell elérni.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: