DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 2. csütörtök
F1

Bejelentette egyik versenyzőjét a Sauber

Már csak három kiadó hely maradt a 2017-es rajtrácson: a svájci istálló, ahol eddig két kérdőjel volt, elárulta, ki vezeti egyik autóját a következő szezonban.

A Sauber hétfői bejelentése alapján Marcus Ericsson harmadik szezonra is marad az istálló színeiben. Bár a svéd pilóta érdeklődött a végül Esteban Oconnak jutó Force Indiás ülés után, maradására a Saubernél számítani lehetett.

„Nagyszerű hír, hogy még egy évet tölthetek a Saubernél” – áll a hinwili csapat közleményében Ericsson nyilatkozata. „Már két évet töltöttem az istállónál, és igazán otthon érzem itt magam. Nagy köszönet jár a csapatnál mindenkinek, hogy ismét bíztak bennem. Személy szerint úgy látom, sokat fejlődtem versenyzőként, mióta a csapatnál vagyok, és bár sokszor voltunk fent és lent, mindig összetartunk.”



A 2014 óta tartó Formula-1-es pályafutása alatt kilenc pontot szerző versenyző abban bízik, hogy a csapat nyári tulajdonosváltása igazán érződik a jövő évi eredményeken: „Amióta megtörtént a váltás, az istálló lendületben van, így izgalmas lesz az új korszakba lépni. Sok motorsportos szakember érkezik a Sauberhez, ami jó előjel a jövőre nézve. Alig várom a 2017-es szezont, hogy a középmezőny felé lépjünk, és rendszeresen pontot szerezzünk.”

Míg Ericsson maradását sejteni lehetett, az már nehezebb kérdés, ki lesz a csapat második versenyzője. Felipe Nasr esélyei jók a folytatásra, de felmerült már a Haastól menesztett Esteban Gutierrez neve is.  

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: