DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 17. péntek
F1

Jó eséllyel megvan a Sauber egyik pilótája

A svájci F1-es istállónál már nem a túlélés, hanem a minél jobb teljesítmény a cél, megvan a háttér és a légkör is teljesen más lett - ez a csapat sokkal vonzóbb, mint a pár hónappal ezelőtti.

Marcus Ericsson úgy érzi, hogy nagy valószínűséggel maradni fog a Sauber istállónál 2017-ben is. A 26 éves svéd pilóta második szezonját tölti a svájci csapatnál és bár természetesen szeretne versenyképesebb autóba ülni, úgy gondolja, hogy jövőre a Sauberrel is sokkal eredményesebb lehet.

ericsson-sauber-2016_1



"Szerintem az a legvalószínűbb, hogy maradok 2017-re is" - mondta Ericsson a Motorsportnak. "A többi lehetőségem azonban továbbra sem zárom ki, mert ahogy mondtam már, szerintem sokat fejlődtem pilótaként, sokkal jobbá váltam az elmúlt másfél évben. Ezt meg is akarom mutatni és olyan autóban akarok ülni, ahol erre van lehetőségem."

"Ez talán a Sauber lesz jövőre, de vannak még más szabad ülések is és ha adódik egy lehetőség, ott kell lennünk, hogy a lehető legjobb opciót válasszuk" - tette hozzá a svéd, akit a Renault-val és a Force Indiával is szóba hoztak már az utóbbi időben. "Mindig jó lenne ezt minél korábban megtudni, de remélhetőleg még az utolsó futam előtt tisztázódik a helyzet."

Szerinte az nem kérdés, hogy a Sauber sokkal jobb lesz jövőre, mint 2016-ban. "Ez biztos, a csapat komoly előrelépéseket tesz, vannak források, amelyekből fejlesztik az autót. Az utóbbi néhány évben szerintem kicsit túlélő üzemmódban voltak, de most hirtelen átváltottak teljesítmény-orientált üzemmódba. Ez sok mindenen változtatott, a légkör teljesen más lett és szerintem most sokkal vonzóbb a csapat, mint mondjuk öt hónappal ezelőtt volt."

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: