DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. június 1. szombat
F1

Verstappen: A versenytempó is rossz...

Rossz napot emleget a világbajnok, aki szerint a többiek előre tudtak lépni. Beszélt Hamilton feltartásáról is.

Csalódást keltő napot zárt pénteken a Red Bull: az RB20 nem akart kezessé válni sem Max Verstsappen, sem Sergio Perez alatt, így egyik pilóta sem tudott hibátlan kört összerakni a két szabadedzés során. Az eredmény egy hetedik és egy nyolcadik hely péntek estére – ami önmagában nem lenne nagy probléma, de Verstappen folyamatos panaszkodása, frusztrációja jelezte, hogy valami nem kerek.

Ezt a nap végi interjújában is megerősítette: 

„Nehéz nap volt ez, nehéz volt megtalálni a jó egyensúlyt, nem éreztem magam kényelmesen az autóban. Sokat csúszkált alattam, nagyon könnyen elúszott. Meg kell néznünk pár dolgot, mert ez a mai nap… egyszerűen csak rossz volt” – mondta egy mosoly kíséretében a világbajnok.

f1-verstappen-redbull-imola-2024



„Ráadásul a versenyszimulációnk is ugyanolyan rossz volt, nem éreztem komfortosan magam, szóval egyértelmű, hogy több dolgon is javítanunk kell, ha versenyképesek akarunk lenni holnap” – tette hozzá.

„Van egy problémánk, amit meg kell oldanunk. Megnézzük, hogy mit tehetünk, és a mainál nem lehet rosszabb. Ugyanakkor úgy tűnik, hogy a többiek tudtak tenni egy lépést előre, tőlünk pedig ez egyszerűen egy rossz nap volt.”

 

Ez már nem az első volt Hamiltontól

A hollandot megkérdezték arról is, amikor kissé kiakadt Lewis Hamiltonra egy feltartásos eset miatt – a brit azonnal elnézést kért méltatlankodó riválisától, majd jelezte a csapata felé, hogy jobban adagolják neki az információkat a mögötte érkező autókról.

„Ez egyszerűen nem az első ilyen eset volt, és most megint megtörtént, de nem igazán akarok erről sokat mondani, mert ma nem ez a problémánk” – mondta erről.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: