DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Hamilton nyitott az élen, erős a Red Bull!

Lewis Hamilton zárta az élen a bajnoki cím szempontjából sorsdöntő fontosságú Brazil Nagydíj első szabadedzését. Erősnek tűnik a Red Bull, volt néhány apró incidens, s sok halót is láthattunk.

Lewis Hamilton elsőségével ért véget a 2016-os Brazil Nagydíj első szabadedzése, a brit onnantól kezdve, hogy feltette a lágy gumit, végig az élen állt – a gyakorlás elején ugyanis még közepeseken körözött, s nagyon versenyképes időket futott ezzel a keverékkel is. A kemény abroncsokat viszont mindössze négy pilóta tette fel, Massa egy, Bottas kettő, Perez és Hülkenberg pedig 13-13 kört tett meg egy-egy narancssárga oldalfalú szettel.

Hamilton mögött némi meglepetésre nem csapattársa, hanem Max Verstappen következik a köridőtáblázaton, aki egy ideig vezetett is, s végül csak kevesebb mint egy tizedmásodperccel maradt el a brit mögött. A 3-4. helyen jönnek csapattársaik, majd a sztahanovista klub: az 5-8. helyen záró Williams és Force India versenyzői 69, illetve 64 kört szorgoskodtak össze.

live-hamilton-sarga



Több pilótának is problémái adódtak az edzésen: Vettel többször kicsúszott, Kvjat defektet kapott, ráadásul jó eséllyel nem a Pirelli, hanem az autó hibájából, Nasrnek a kuplungja rendetlenkedett, míg a Renault beugrója, Szirotkin alatt megállt az autó, s mindössze 10 körig jutott. Nem ő volt egyébként az egyetlen tartalék, aki szerepet kapott az edzésen, hiszen a Haas szintén beültette a jövőre már a GP2-ben szereplő Ferrari-juniort, Charles Leclercet.

Az edzés első perceiben a halo szolgáltatta a legfőbb látványosságot, hiszen a csapatok több mint fele feltette egy-két kör erejéig a védőberendezést az autójára, így most már mind a 11 idei autón „megcsodálhattuk” a glóriát.

halo-interlagos

Az edzés végeredménye:

live-bra1-vege

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: