DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

„Nem kell változtatni a Ferrari hozzáállásán”

Ezt gondolja az F1-es maranellói alakulat pilótája, Sebastian Vettel. A német arról beszélt, mi miatt nem teljesítenek olyan jól, mint azt elvárják tőlük, és a mexikói esélyekre is kitért.

A Ferrarinál messze nem hozzák azt a szintet, se a csapat, sem Vettel, amit az olasz sajtó elvár tőlük. A négyszeres világbajnok szerint jól működik minden az istállójánál, és nem kellene változtatni a dolgokon.

Ennek megfelelően a Ferrari pilótája így kezdte mondandóját: „Továbbra is pontosan azt kell tennünk, amit eddig csináltunk. Nem hinném, hogy bármi is hiányozna.”

 vettel-mexiko-sajtotajekoztato-2016



Vettel az előző két forduló értékelésére is kitért: „Nyilvánvaló, hogy Austinban nem szerepeltünk olyan versenyképesen, mint szerettünk volna. Japánban megvolt a potenciál mindkét autóban a dobogóhoz, ha onnan rajtolunk, ahova a kvalifikáció alatt beérünk.”

A német szerint rendkívül sok balszerencse éri a Ferrarit 2016-ban: „Nagyon sok hullámvölgyet éltünk meg az elmúlt tíz versenyen. Nem hiszem, hogy bármin változtatni kellene.”

A négyszeres világbajnok a következő helyszínen a csapat lehetséges esélyeiről is megszólalt: „Mindenesetre tudjuk, hogy nem favoritként megyünk Mexikóba a hétvégén, de azért vagyunk itt, hogy harcoljunk, mindig van esélyünk a győzelemre és harcolni a dobogóért. Ezen a pályán nem szereztünk sok tapasztalatot tavaly, de a versenytempónk jó volt.” 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: