DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 8. szerda
F1

Még nem dőlt el Gutierrez sorsa

Továbbra is kérdéses, hogy lesz-e helye Esteban Gutierreznek a következő szezonban is az F1-ben. Günter Steiner nyilatkozott az időpontról, amikor kiderülhet, megtartják-e a mexikóit az amerikaiak.

Hazai nagydíjának hétvégéjén még nem lehet teljesen nyugodt Gutierrez, hiszen a Haas még nem ajánlott fel neki szerződéshosszabbítást a következő szezonra. Az amerikai istálló igazgatója szerint ezen a hétvégén még nem ez a legfontosabb kérdés.

Arról már volt szó, hogy az istálló amerikai versenyzőt nem feltétlen akar szerződtetni, és Kevin Magnussen neve is felmerült Grosjean mellé a Haashoz.

 gutierrez-austin-idomero-2016



Steiner azt mondta, a mexikóinak még várnia kell egy kis időt a csapat válaszára: „Két hét múlva fogja megtudni! Jelenleg még mi sem döntöttünk. Ha már most elkezdenénk a lehetőségeken gondolkodni, az nem lenne helyes. Amint mondtam, két vagy három héten belül derül ki a döntésünk. A szezon már így is majdnem befejeződött.” 

Az olasz szakember szerint nem ez a legfontosabb jelenleg : „Nem foglalkozunk a kérdéssel ezen a hétvégén. Azt akarom, hogy mindenki a versenyzésre, és saját magára koncentráljon, és Esteban is így tegyen, hogy a lehető legtöbbet hozhassa ki ebből a nagydíjból. Az elmúlt versenyhétvégén jól teljesített az időmérőn, de aztán a versenyen fékprobléma miatt nem tudta megmutatni, mire is képes.”

Steiner így zárta gondolatait: „Tehát még nem hoztuk meg a döntésünket. Éppen ezért is mondom, hogy mindenki jobban tenné, ha a versenyzésre koncentrálna ezen a hétvégén, különösen Esteban. Nemsokára meglátjuk, mi lesz vele.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: