DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

„Marhaság, hogy változások lesznek a Ferrarinál"

A Scuderia ismét nem tudta felvenni a versenyt a Mercedesszel és a Red Bull-lal, és amíg folyamatosak a híresztelések az F1-es csapat körül, a vezetőség igyekszik megőrizni az egyensúlyt Maranellóban.

Az USA Nagydíjon a Ferrari alternatív stratégiával próbált meg a dobogóra jutni, de a szerelőgárda elrontotta Kimi Raikkönen kiállását, Sebastian Vettelnek pedig nem volt meg a tempója ahhoz, hogy csapattársa és Max Verstappen kiesését követően akár csak a harmadik helyet imeg tudja kaparintani. Az már Austin előtt felmerült, hogy a McLaren jelenlegi versenyigazgatója, Eric Boullier helyettesítheti Maurizo Arrivabenét a Ferrari csapatfőnöki székében, Luca Baldisseri szavai alapján pedig természetes, hogy folyamatosan a híresztelések a gárda körül.



Ennek érdekében nemrég Arrivabene maga volt kénytelen tiszta vizet önteni a pohárba, mondván, hogy ebben a helyzetben teljesen természetes, hogy a sajtó mindent összehord a csapatról. Mégis furcsán hatott, hogy az olasz a vasárnapi futam leintése után kihagyta az ilyenkor szokásos sajtókötelezettségeit, amit azzal magyarázott, hogy el kellett érnie egy korai gépet. Könnyen lehet, hogy egyszerűen annyi történt, hogy nem kívánt ismét magyarázkodásba bocsátkozni a Ferrari számára ismét felejthető eredményeket hozó versenyt követően.

„A következő futamokon új elemeket fogunk próbálgatni, már 2017-et szem előtt tartva. Mattia Binottóval új szelek fújnak nálunk fejlesztés terén” - idézte Arrivabenét a gp247.com, aki kitért a személyével kapcsolatos pletykákra is. „Csak a saját munkánkra koncentrálunk, minden más destabilizálna minket. De ha megérted, együtt tudsz élni ezekkel a híresztelésekkel. Marhaság, hogy változások lesznek a Ferrarinál, az egészet hagyjuk azokra, akik terjesztik ezt” - mondta az olasz csapatfőnök.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: