DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Kitörhet-e a vulkán a Mercedes-pilóták között?

Bár a fej fej melletti küzdelem elmaradt az USA Nagydíjon, a Mercedes sportigazgatója, Toto Wolff továbbra is úgy véli, lehet még összetűzés két pilótájuk között a hátralévő futamok során.

Lewis Hamilton megállíthatatlan volt Austinban, és idei hetedik, pályafutása 50. győzelmével először végzett Nico Rosberg előtt a Német Nagydíj óta. Egy pillanat sem volt a verseny során, ahol a német pilóta erősebbnek tűnt volna Hamiltonnál, de még így is 26 egység az előnye három futammal a szezonzáró előtt. Bár a szezon második felében eddig elkerülték egymást, tavasszal és nyáron voltak olyan ütközeteik, melyek nem zárják ki, hogy a bajnoki címért harcolva is közelharcot vívhatnak majd egymással.



A Mercedes motorsport-igazgatója, Toto Wolff egyáltalán nem biztos benne, hogy a pilótái között zajló küzdelem mellőzni fogja a drámát, ahogyan egyre közelebb kerül a döntés a 2016-os bajnoki cím felől. „Érdekes a helyzet, mert mostanában nincsenek meg ezek a fajta játszmák a csapatban” - nyilatkozta Wolff a Sky Sports-nak. „Nincsen pszichikai hadviselés, mint az elmúlt években, mindketten jó hangulatban vannak, de én még így is szkeptikus vagyok. Kíváncsian várom, hogy ez a vulkán ki fog-e törni közöttük, vagy sem.”

Lewis Hamilton úgy érkezett meg Austinba, hogy a médiának köszönhetően továbbra is közszájon forgott suzukai snapchates ügye. Wolff elmondta, hogy hosszan beszélgetett pilótájával a Japán Nagydíjat követően, és hozzátette, hogy könnyű „alábecsülni azt a nyomást, amely alatt ezek a srácok versenyeznek. Ahogyan közeledünk a szezon végéhez, mindkettejüknek egyre több nyerni és veszítenivalója van, és úgy vélem, lesznek még olyan dolgok a jövőben, amiket megbánsz azután, hogy kimondtad őket.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: