DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Jorge Lorenzo F1-es Mercedest vezetett

A háromszoros MotoGP-bajnok spanyol Lewis Hamilton 2014-es, F1-es címet szerző versenygépét próbálhatta ki egy promóciós esemény keretében csütörtökön, Silverstone-ban.

Régi álma vált valóra Jorge Lorenzónak: a 2010-ben, 2012-ben és 2015-ben MotoGP világbajnoki címet szerzett ridernek régóta belengette már egyik szponzora, a Monster, és szintén az energiaital-gyártó partnere, a Mercedes, hogy egy PR-esemény keretében kezei közé kaphatja majd a brackley-i alakulat egyik versenygépét. Az eseményre most csütörtökön, Silverstone-ban került sor, ahol a spanyol egyébként három győzelmet szerzett a királykategóriában.



Lorenzo a Mercedes 2014-es, W05-ös kódjelű gépével körözhetett a northamptonshire-i versenypályán, de nem ez volt az első négy kerekű, melyet meghajthatott, hanem több más géppel próbálta magát hozzászoktatni az F1-es Mercedes által generált erőhatásokhoz. A spanyol korábban már vezethette a GP2 elsőgenerációs versenyautóját, melyet 2005 és 2007 között használt a sorozat, ott volt a 2012-es Bajnokok Versenyén, valamint egy Ferrari 458 GT3-as autót a Gulf 12 órás részeként.

Nem Lorenzo az első motoros, aki F1-es gépben próbálhatja ki magát: csapattársa és riválisa, Valentino Rossi évekkel ezelőtt a Ferrari autóját vezethette, sőt egy ideig arra is volt esély, hogy a Doktor valóban négy kerékre vált majd. A terv azonban csak terv maradt, az olasz maradt a motoroknál. 2006-ben két korábbi MotoGP-s, Max Biaggi és John Hopkins is F1-es autó volánja mögé ült: az olasz egy Midlandet, az amerikai pedig egy Toro Rossót próbálhatott ki.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: