DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Ricciardo szerint Verstappen egyszerűen gyorsabb volt

Az ausztrál F1-es pilóta negyedik helyről indulhat a vasárnapi Malajziai Nagydíjon, miután 47 ezreddel kikapott csapattársától, Max Verstappentől az időmérő edzésen.

Daniel Ricciardo számára eddig ígéretesen alakult a hétvége, hiszen a Red Bull egyértelműen második erőnek lépett fel a Mercedes mögé - balszerencséjére azonban a pénteken összeeső Max Verstappen gyorsabbnak bizonyult nála a kvalifikáción, és elorozta tőle a harmadik pozíciót. „Nem vétettem hibát, tiszta kört és tiszta edzést futottam” - nyilatkozta az ausztrál a Sky Sports-nak, amikor arról kérdezték, hogy miért maradt alul csapattársával szemben.



„Folyamatosan nyomtam neki, az első két szektor össze is jött, de aztán az utolsó valamiért nem sikerült olyan jól. A tegnapi tempómból kiindulva elégedett vagyok azzal, hogy megelőztem a Ferrarikat - az éjszaka folyamán véghezvittünk néhány módosítást, melyek beváltak” - tette hozzá, majd kitért Max Verstappennel folytatott küzdelmére is.

„Fél tizeddel előzött meg, 19 évesen, én pedig tudatában vagyok annak, hogy milyen kihívást jelent ellene harcolni a Forma-1-ben. Most ez így sikerült, senki sem szeret veszíteni csapattársával szemben - de ahogyan mondtam, elégedett vagyok az edzéssel, sikerült előrelépnünk” - mondta Ricciardo, aki az utóbbi öt versenyből négyszer is dobogón ünnepelhetett, egyedül Monzában maradt le a pódiumról.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: