DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Még nem biztos Hockenheim helye a 2017-es naptárban

Bár az előzetes F1-es versenynaptárban szerepel, a Német Nagydíj szervezői úgy vélekednek, egyáltalán nem biztos, hogy 2017-ben is megtarthatják majd futamukat.

A Motorsport Világtanács e heti ülésén közzétették a 2017-es, F1-es versenynaptárat, melynek alapján a szezon ismét 21 futamból fog állni, bár három helyszín maradásához további megerősítés kell majd. A Kanadai, a Német és a Brazil Nagydíjakról van szó - Interlagosban nem értik, hogy mit kell megerősíteni, Hockenheim viszont elismerte, hogy a veszély valós, és korántsem biztos, hogy jövőre felbőgnek az autók a legendás pályán.



A Német Nagydíjat 2007 óta éves váltásban rendezte a Nürburgring és Hockenheim, egészen 2015-ig, amikor előbbi nem tudta vállalni a futamot. Mivel Hockenheim sem tudott beugrani a helyére, a világ Német Nagydíj nélkül maradt, idén azonban ismét futamot rendeztek Sebastian Vettel hazájában. Úgy tűnik, hogy a Nürburgring jövője továbbra is kétséges, ezért az előzetes versenynaptárban a páratlan év ellenére Hockenheim neve szerepel - ez azonban nem garancia arra, hogy lesz is futam a baden-württembergi aszfaltcsíkon.

„A Hockenheimring szerepeltetése ideiglenes, hiszen nem történtek tárgyalások, és nincs szerződés sem 2017-re” - nyilatkozta a pálya egyik munkatársa a GPUpdate.net-nek. „Hockenheimet érdekli a versenyrendezés, ha a Nürburgring visszalép, és ha a körülmények megfelelőek, az azt fogja jelenteni, hogy a rendezés nem hordoz magában kockázatot a Hockenheim-Ring GmbH-ra nézve” - tette hozzá. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: