DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Kubica újra F1-es autóba ülhet

Az ismét pályaversenyen szereplő lengyel a Renault szimulátorát használta, és sajtóhírek szerint a Pirelli legalább egy nap Formula-1-es tesztelést ajánlott fel neki.

Robert Kubica, aki Formula-1-es pályafutásának véget vető 2011-es balesete után három szezont töltött a rali-világbajnokságon, hétvégén újra pályaversenyen indult, a WSR-hez tartozó Renault Sport Trophy fordulóján vett részt Spában, ahol dobogós pozíciót szerzett. Kubica érezhetően jó kapcsolatot ápol mind a Renault-val, mind F1-es részlegével – amely az utolsó csapata volt, mikor a királykategóriában szerepelt.



Miután Frederic Vasseur csapatfőnököt a belgiumi sikerről kérdezték, így válaszolt: „Nem titok, hogy Robert a szimulátorunkat használta Enstone-ban. Jó kapcsolatot ápolok vele, és érdekes volt próbára tenni őt a szimulátorban, hogy beszámoljon az érzéseiről, melyek értékesek, hiszen hatalmas tapasztalata van ebből a világból, jelentős része a mi autóinkkal” – mondta a francia csapatvezető.

Nem csupán a szimulátoros bevetés utal arra, hogy Kubica egyre közelebb kerül a Formula-1-hez. Év elején szóba került, hogy a lengyel részt vehet a Pirelli 2017-es gumitesztelésében. A finn Turun Sanomat lap szerint az ajánlat még mindig fennáll, és „legalább egy napot” kaphat a 31 éves lengyel versenyző. Vajon lassan hat év után újra Formula-1-es autóban láthatjuk?

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: