DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Alonso erős szezonzárást vár a McLarentől

A spanyol klasszisa úgy gondolja, hogy az elkövetkező versenyhétvégéken csapata már a negyedik legjobb lehet a Mercedes, a Red Bull és a Ferrari istállója mögött.

A McLaren pilótája korábban arról beszélt, hogy a tavalyi évhez képest idén még nagyobb motiváció és a magabiztosság az egész csapaton belül a folyamatos fejlődésnek köszönhetően. Az előző versenyhétvégén Szingapúrban hetedik helyen záró spanyol az év hátralévő részében is hasonló pozíciókat vár el magától a 2016-os szezonban.

Alonso szerint a három nagy után az erősorrendben már a McLaren következik a negyedik helyen: „Úgy gondolom, hogy gyorsabbak leszünk a következő versenyeken, és reméljük, hogy innentől kezdve mi leszünk a negyedik leggyorsabb csapat a szezon végéig. Megcélozzuk a hetedik és a nyolcadik pozíciókat, és ha a többieknek problémájuk lesz, még előrébb léphetünk.”

alonso-szingapur-pentek-2016 



A spanyol pilóta a szingapúri hétvégére is kitért: „A hetedik jobb eredmény, mint amit mutattunk a hétvégén a futam kezdetéig. Nem voltunk a negyedik leggyorsabb csapat Szingapúrban, tehát ez a legutóbbi jó eredmény a stratégiának, és a remek rajtnak köszönhető.”

A kétszeres világbajnok, mint mindig, most is pozitívan zárta gondolatait: „A maximumot értük el, a Mercedesek, a Ferrarik és a Red Bullok mögött végeztünk. Az még biztos, hogy nincs meg a tempónk jobb pozícióért vagy dobogóért küzdeni, de ha néhány versenyen előttünk lesz valami hiba a többiektől, felérhetünk rájuk.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: