DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Drukkol a Ferrarinak a Mercedes-főnök

A pár évvel ezelőtti, küszködő Mercedesre emlékezteti az egy éve nyeretlen Scuderia Toto Wolffot – aki arról is említést tett, 2020-ig biztosított a márka jövője az F1-ben.

Több mint 365 nap telt el a Ferrari utolsó Formula-1-es győzelme óta, melyet tavaly Szingapúrban szerzett Sebastian Vettel. Az istálló eredménytelensége még nagyobb kudarc annak fényében, hogy a 2016-os szezon előtt számos győzelmet és a bajnoki címet célozták meg, jelenleg azért is meg kell küzdeniük, hogy második helyet szerezzenek a konstruktőri versenyben. A nagy rivális, a Mercedes sportigazgatója, Toto Wolff némileg meglepő kijelentést tett: szimpatizál az útkeresés fázisában levő Ferrarival.



„Bizonyos tekintetben a Ferrari a néhány évvel ezelőtti Mercedesre emlékeztet. Szenvedtünk, hogy a megfelelő embereket helyezzük a megfelelő pozíciókba. Nehéz, időigényes munka, de végül kifizetődött” – mondta a La Gazzetta dello Sportnak Wolff. A gyári erőkkel 2010-ben visszatérő Mercedesnek harmadik évéig tartott, mire megszerezte az első győzelmet – igaz, a márka azóta évről évre erősebb lett, míg a Ferrarira igencsak hullámzó teljesítmény jellemző az elmúlt szezonokban.

Wolff nem tart attól, hogy az új tulajdonos, a Liberty Media érkezése felborítja a csapatoknak szétosztott, megszokott pénzdíjazási rendszert. „Nem aggódunk, a helyzet stabil marad 2020-ig. Kétoldalú egyezségünk van Bernie Ecclestone-nal és az FIA-val arról, hogy az említett évig részt veszünk a bajnokságban. Ez a tulajdonosváltás erre nem gyakorol hatást. 2020-ban aztán újra kielemzünk mindent, és döntést hozunk” – beszélt egyúttal a Mercedes jövőjéről is Wolff az APA hírügynökségnek. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: