DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Az újonc nem tart Button visszatérésétől

Ha szükség van rá, a 2009-es világbajnok egy szezon kihagyás után visszaülhet a McLarenbe. Stoffel Vandoorne-t különösen nem aggasztja a brit szerződéses opciója.

Jenson Button jövőre nem lesz a Formula-1-ben, de nem is vonul vissza: a brit pilóta egyéves szünetre megy, a McLarennel azonban továbbra is szerződésben áll, egy olyan opcióval, amely lehetővé teszi a 2018-as visszatérést, ha mindkét fél akarja. Ez abban az esetben valósulhat meg, ha Fernando Alonso úgy dönt, abbahagyja, esetleg ha Stoffel Vandoorne – akinek Button is nagy jövőt jósol a csapatnál – nem váltja be a hozzá fűzött reményeket.

Ez utóbbi eshetőségről kérdezte a GP2-es bajnokot a francia Auto Hebdo lap: érez-e plusz nyomást a versenyző Button opciója miatt? „Nem, úgy gondolom, ez a helyes megoldás. Jenson a rajtrács legtapasztaltabb versenyzőinek egyike, ismeri a csapatot, és aktívan részt vesz az új modell fejlesztésében. Butaság lenne nem profitálni ebből. A tapasztalata hasznos lesz a csapatnak, és én is sokat tanulhatok tőle” – mondta a belga versenyző.



Vandoorne-t, akinek szerződtetését azóta lehetett várni, hogy Bahreinben beugróként pontot szerzett, megvárakoztatta a McLaren, mígnem Monzában bejelentést tettek: „Megkönnyebbültséget éreztem, mikor aláírtam a szerződést, habár meg kellett csípnem magam. A Formula-1-ben, habár nem kételkedtem abban, hogy helyet fogok kapni, semmi sem biztos, mígnem aláírás kerül egy kontraktusra. Az utóbbi pár hónap nem volt könnyű, de most már minden hivatalos. Olyan, mintha nagy teher hullott volna le a vállaimról.”

Vandoorne idén a japán Super Formula sorozatban versenyez, melynek utolsó előtti fordulóját hétvégén tartják a SUGO pályán. A belga a legjobban áll a Honda-motoros versenyzők között, a legutóbbi alkalommal megszerezte első győzelmét a szériában – eddig minden sorozatban győzött, ahol elindult.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: