DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

A Williams gratulált a Force Indiának

Rob Smedley szerint hatalmas hiba lenne, ha mostantól csak a fő riválisra koncentrálnának, hiszen mindenki más ellen is versenyeznek a pályán - úgy érzi, hogy végül feléjük billenhet a mérleg nyelve.

Nem csak a konstruktőri második, de a negyedik helyért is élesedik a harc, utóbbiért a Force India és a Williams feszül egymásnak - a Szingapúri Nagydíj után egyetlen pont a különbség a két istálló között. A Force India számára óriási dolog (sőt, története legjobbja) lenne, ha sikerülne megőriznie jelenlegi negyedik helyét, a Williamsnél viszont nem gondolják úgy, hogy csak a nagy riválisra kell koncentrálniuk.

williams-forceindia-2016



"Nem hiszem, hogy bármikor is ilyet kell csinálni, szerintem ez egy óriási hiba lenne" - mondta erről Rob Smedley, a grove-iak teljesítményért felelős vezetője. "Ki kell menned a pályára és a lehető legjobb eredményt kell elérned, nem egy vetélytársra figyelni, hanem az összesre. Voltam már ilyen helyzetben és szerintem az baklövés, ha csak egy valakire kezdesz el koncentrálni. Függetlenítened kell magad a többiektől és a saját magad legjobbját kell nyújtanod."

Szingapúrban egyébként nullázott a Williams, de mivel a Force India is alig szerzett pontot, Smedley szerint szerencsések, hogy így megúszták a gyenge hétvégéjüket. Azt is hozzátette: a viszony jó a két rivális istálló között. "Beszéltünk a srácokkal, gratuláltunk nekik ahhoz, hogy szereztek négy pontot és ismét megelőztek minket a tabellán. Jó munkát végeztek, de azt hiszem, ők csalódottabbak voltak, mint. Számukra ez egy jó pálya volt, mint ahogy nekünk Monza feküdt jobban."

"Nagyon szoros lesz a csata a hátralévő futamokon, talán egy kicsit felénk billenhet a mérleg nyelve. Az Egyesült Államokban mi lehetünk jobbak, Mexikóban ők, Brazíliában szintén mi és Abu-Dhabi is elfogadható számunkra. Folyamatosan tanuljuk, hogy hogyan kezeljük az abroncsokat, ami segíthet egy ilyen pályán."

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: