DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 9. csütörtök
F1

Rövidesen bejelentheti Ocont a Renault

Kevin Magnussennel már közölték, nemsokára informálják jövőjéről. Sajtóhírek szerint biztos, hogy az egyik F1-es ülést Esteban Ocon kapja, akit Verstappennel és Vandoorne-nál is ígéretesebbnek tart a csapat.

A 2017-es rajtrács legnagyobb kérdőjele a Renault-nál található: a csapat korábban szeptember elejére ígért tájékoztatást terveiről, de továbbra sem tudni, mikor terveznek hivatalos bejelentést tenni, és kik lehetnek a befutók. Az egyik ülés várományosa azért erősen valószínűsíthető: a német Speed Week lap szerint a Manornál Belga Nagydíjtól szereplő, 19 éves Esteban Ocon – aki a franciák tartalékpilótájaként kezdte az idényt – kapja meg a lehetőséget.

A hírek szerint a Renault értesítette Kevin Magnussent, hogy rövid időn belül megszületik döntésük az új felállásról. Azt továbbra is csak találgatni lehet, hogy Ocon Magnussen vagy Jolyon Palmer helyére érkezik, esetleg mindkettő jelenlegi pilótának mennie kell.



A csapat mindenesetre nagy tehetséget akar autójában, elvárásaiknak pedig Ocon felel meg leginkább: „A 2019-es bajnokot akarjuk. Fel akarunk építeni egy versenyzőt, akire olyan befektetésként tekinthetünk, mint egy szélcsatornára vagy jobb motorra” – ecsetelte Frederic Vasseur csapatfőnök a Speed Weeknek. Vasseur azt is hozzátette, miért tekinthető az F3-ban és GP3-ban első próbálkozásra bajnoki címet nyerő Ocon Vertappennél és a McLarenhez érkező Vandoorne-nál is nagyobb ígéretnek: „Esteban legyőzte őt (Verstappent) a Formula-3-ban. Most mindenki Stoffel Vandoorne-ról beszél, de ő alulmaradt Magnussennel szemben a Formula Renault 3.5-ben, a GP2-ben pedig Palmer verte meg.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: