DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Rosberg csak Hamilton hibái miatt tud nyerni?

Már hét futamon győzött idén a Mercedes német F1-es pilótája, de egyiknél sem kellett megelőznie senkit - az igazi elismeréshez csapattársa ellen kell nyílt csatát nyernie?

Nico Rosberg remek formában tért vissza a nyári szünetről, Lewis Hamilton problémáit maximálisan kihasználva győzni tudott Monzában és Spában is, így már hét sikernél tart ebben a szezonban - hátránya mindössze két pont csapattársával szemben. Ugyan Hamilton óriási formában volt júliusban, a teljes szezont tekintve ezzel a két győzelemmel ismét jelezte a német, hogy most nem adja könnyedén a világbajnoki címet.

rosberg-hamilton-mercedes



"Egyértelműen hevesebb, több benne a tűz, mint az utóbbi években volt" - mondta Rosbergről Daniel Johnson, a Telegraph szakértője. "Szerintem úgy döntött, hogy kiteszi a könyökét és tudja, hogy ennél jobb esélye nem lesz, hiszen Lewisnak sok technikai problémája volt már ebben a szezonban."

Persze a némettel kapcsolatos legfőbb kérdést ő is megfogalmazta. "Megnyert hét futamot és megtette, amit kellett, de egyiknél sem kellett megelőznie senkit. Kicsinyesen hangzik, de a hét győzelmét inkább köszönheti Lewis hibáinak, mint a saját teljesítményének. Ha Lewisnál minden rendben, nem gondolom, hogy Nico meg tudja verni."

Azt persze nem szabad elfelejtenünk, hogy nem csak technikai problémái voltak Hamiltonnak, hiszen többször is elrontotta már a rajtot, Bakuban pedig összetörte a Mercedest az időmérőn. A kérdés persze az, hogy a szezon hátralévő részében képes-e hibátlanul teljesíteni a címvédő - abban ugyanis a legtöbben egyetértenek, hogy ha igen, negyedszer is világbajnok lesz.

"Azt nem igazán láttuk még, hogy Nico képes-e megelőzni Lewist egy győzelemért folyó csatában. Fordítva már láttuk" - tette hozz Marc Priestley, a Sky Sports szakértője. "Mindenki erről beszél és biztos, hogy ez ott is van Nico fejében. Nem kritizálhatjuk ezért, nagyszerű munkát végez, de azt szeretnénk látni, hogy megelőzi Lewist. Biztos, hogy ő is ezt akarja tenni, elhallgattatni a kritikusait és növelni az önbizalmát."

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: