DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Sajtó: Eldőlt, hol folytatja Perez

Az elvileg a Force Indiával 2017-re is érvényes szerződéssel rendelkező, de ennek ellenére igen intenzíven nézelődő mexikói F1-es jövője eldőlt – állítja a brit Sky Sports helyszíni tudósítója.

Bár hivatalos bejelentés még nem érkezett, az internetes sajtó már kész tényként kezeli, hogy Sergio Perez egy évvel meghosszabbította (avagy megerősítette) szerződését a Force Indiával, így a silverstone-i csapat zsinórban negyedik szezonját kezdheti meg változatlan felállással. Az értesülést a Sky tudósítója, David Croft kürtölte világgá, állítása szerint a Force India részéről megérkezett a megerősítés Perez maradásáról.

perez_baku__cs



Korábban a sajtóból úgy tűnt, hogy Perez és csapata nem ugyanúgy gondolkodtak a jövő évi szerződésről, hiszen a Force India állította, hogy érvényes kontraktusuk van a mexikóival, aki viszont arról beszélt, hogy szabadon távozhat – a hírek szerint elsősorban a Renault ülése iránt érdeklődött.

Ha Perez valóban marad a Force Indiánál, azzal 12-re csökken a szabad ülések száma, a Renault-nál pedig egy nevet kihúzhatunk az egyelőre meglehetősen sok jelölt közül. A nagy vesztese ennek az üzletnek Pascal Wehrlein lehet, akiről korábban felmerült, hogy a Mercedes esetleg „előlépteti” növendékét a Manortól a Force Indiához.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: