DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Verstappen is kiakadt: Szerinte Vettel a hibás

A holland F1-es pilóta úgy véli, hogy a Ferrarik rá akarják kenni a történteket, pedig Vettel okozta az egészet. Szerinte ha tönkreteszik a versenyét, ne várják, hogy majd elengedi őket.

Max Verstappent rengetegen támadják a Belga Nagydíjon bemutatott manőverei miatt, kezdve az első kanyarral, amikor összeütközött Kimi Raikkönennel - itt az ő és a két Ferrari versenye is tönkrement. A holland pilóta azonban kikéri magának a vádakat, szerinte abban a szituációban például Sebastian Vettel hibázott.

VerstKimi



"Szerintem szégyelljék magukat, hogy egy ilyen ütközést okoztak az ő tapasztalatukkal, majd rám fogták az egészet" - mondta felháborodottan Verstappen. "Nem kellene a történtekből drámát csinálni. Ott volt hely három autónak, amint Kimi mellé értem, elkezdett leszorítani és ha Vettel nem fordul be, hanem hagy még egy métert, akkor el is fértünk volna mindannyian."

"A videón egyértelműen látszik, hogy Vettel nekimegy Kiminek, akinek az autója ettől nekimegy az enyémnek" - tette hozzá a holland, majd azt is megmagyarázta, hogy miért védekezett olyan agresszíven később. "Ha tönkreteszik a versenyemet, nem fogom megkönnyíteni az ő versenyüket. Szerintem ezt meg kell érteniük, nem fogom azt mondani, hogy oké, menjetek."

"Mindez azonban az első kanyar után történt. Ha az nincs, akkor én sem vagyok ennyire agresszív és nem szorítom le Raikkönent így" - ismerte el, hogy kőkemény volt a finn világbajnokkal szemben. "Szerintem egy kicsit el kellett vennie a gázt, de a stewardok szerint rendben volt. Jelenleg olyan, mintha én lennék a vörös posztó számára. Vettel jön és beszél velem, de szerintem először neki kellene átgondolni, hogy mit csinált az egyes kanyarban."

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: