DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Hamilton: Ilyenek a szabályok, éltünk vele

A Spában harmadikként záró világbajnokot is megkérdezték, mennyire tartja helyénvalónak háromszoros motorcseréjét. A versenyző egy bölcsességre is emlékeztetett: „a motorsportban minden vasárnap más.”

A háromszoros világbajnok a lehető legkisebb veszteséggel távozott Belgiumból, a brit versenyző harmadik lett az utolsó helyről indulva, ráadásul három friss motor áll rendelkezésére szezonja végéig, mivel csapata a szabályokat kihasználva nem egy, hanem három cserét hajtott végre a hétvége folyamán, ugyanakkora büntetésért. A nagydíj utáni sajtótájékoztatón Hamiltonnak szegezték a kérdést, mit gondol a Mercedes leleményes, de sokak által kifogásolt eljárásáról.



„Először is, nem azt fogom mondani, amit a csapat hallani szeretne tőlem, minden, amit tőlem hallanak, az én véleményem. A szabályok ilyenek, vannak hiányosságaik, mint tapasztalhattuk, volt egy lehetőség, amellyel élhettünk, és meg is tettük” – felelte a kérdésre Hamilton. Hozzátette, a Mercedes szerelőit alaposan próbára tette a többszörös munka – ne feledjük el, nem egyetlen motor, hanem minden alkalommal négy hajtáslánc-komponens cseréjéről volt szó:

„A hétvége megmutatta, hogy egy remek csapat van a garázsban, akik hihetetlenül keményen dolgoztak, hogy elvégezzék a cseréket. Nem egy könnyű folyamat, ha a szabályok nem lennének ennyire műszaki jellegűek, nem kellett volna ilyen sok cserét elvégeznünk. Biztos vagyok benne, hogy nem volt olcsó. De nézzük a pozitívumokat, harmadik lettem, csak 10 pontot veszítettem el Nicóhoz képest, akinek ingyenversenye volt ma” – mutatott rá a címvédő, hogy megérte megfeszítetten dolgozni.

Egy másik kérdésre válaszolva elárulta, nem számított rá, hogy ennyire elöl fog végezni: „Nem is hiszem el, hogy így fel sikerült zárkóznunk, hogy őszinte legyek. Reggel úgy ébredtem fel, hogy tudtam, ezekkel a gumikkal nagyon nehéz lesz a szemcsésedés miatt. De azt sosem lehet megjósolni, mi fog történni a versenyen. A motorsportban az a csodás dolog, és ezt nyolcéves korom óta tudom, hogy minden vasárnap más. Az autód nem ugyanabban a pozícióban van, másképp rajtolsz, történik valami az elején, ahogy az előző versenyekkel ellentétben ma történt. Nekem a megfelelőképp kellett belevágnom, nem túl agresszívan, nem túl könnyedén. Ez a legjobb eredmény, amiben reménykedhettem.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: