DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

A Mercedes elismeri, szerencséje volt

Kaotikusan kezdődött a spái F1-es verseny, mégis dobogóra állt mindkét Ezüstnyíl. A csapat műszaki főnöke szerint ebben nagy szerepe volt a mázlinak, az istálló sokat nyert a piros zászló alatt.

Hiába Lewis Hamilton rajtbüntetése és a szokatlan körülmények, a Belga Nagydíj dobogóján újra két Mercedes-versenyzőt láthattunk ünnepelni, Nico Rosberg első, Hamilton harmadik pozícióban zárt. A dupla pódiumhoz nem csupán a W07 tempójára, hanem némi szerencsére is szükség volt: a Mercedes sokat profitált a piros zászlóból, ugyanis a két versenyző azon kevesek közé tartozott, akik nem cseréltek kereket a megszakításig. A szabályok megengedik, hogy ezt pótolják a szünetben, így tulajdonképpen egy kiállást megspóroltak.

„Szerencsénk volt a biztonsági autóval, mivel számos csapat kiállt és pozíciót veszített, mi viszont szándékosan úgy döntöttünk, hogy kint maradunk két kiállással. Aztán megint szerencsénk lett a piros zászlóval, amely tulajdonképpen új versenyt indított, és biztosította az első és ötödik helyezésünket” – idézi a Mercedes sajtóközleménye Paddy Lowe műszaki ügyvezető igazgató szavait.



„Mivel két közepes keverék volt tartalékban Nicónak, két biztonságos etappal teljesíthettük a távot a zászlóig. Lewis esetében hárometapos stratégiát választottunk, mivel tudtuk, hogy hajtania kell, hogy javítson az ötödik helyen, és csak egy szett közepese volt, mivel ezen a keveréken rajtolt” – magyarázta a szakember, hogyan írta felül a stratégiákat a piros zászlós megszakítás.

„Nagyon örülünk, hogy két autónkkal is a dobogóra álltunk hétvégén, mivel korábban nem ígérkezett könnyű feladatnak” – összegezte a nagydíjat Lowe. „Nico fenségesen vezetett, megőrizte az abroncsait a nehéz körülmények között, így domináns győzelmet szerzett. A körülményektől függetlenül Lewist is dicséret illeti, aki a 21. helyről jött fel a harmadikra. Belgiumot teljesen elégedetten hagyjuk el, egy szívfájdító harc kilátásával, mivel versenyzőinket csak apró különbség választja el egymástól.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: