DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Vandoorne Button döntésére vár

Stoffel Vandoorne, a McLaren tartalékpilótája hazai hétvégéjén elmondta, hogy gyors döntést remél a csapatától és Jenson Buttontól egyaránt, hogy minél előbb megtudhassa, hol versenyezhet 2017-ben.

A fiatal belga már korábban is azt nyilatkozta, hogy 2017-ben már mindenképpen szeretne teljes szezont futni. Ehhez a wokingiak és Jenson Button döntésére is kell várnia, hiszen még korántsem biztos, hogy a brit pilóta marad, vagy megy év végén a McLarentől.

Vandoorne így kezdte mondandóját: „Nem tudom, mi fog történni Jenson részéről. Egyszerűen csak megpróbálok a legtöbbet magamra és a munkámra koncentrálni, és egyébként semmi problémám nincs Buttonnal.”

 Dppi_vandoorne_08.27.



A belga pilóta – úgy tűnik – már megtanulta a wokingi gárda jellegzetes optimista hangnemét: „Minden pozitívnak tűnik. Remélhetőleg egy gyors döntés fog születni a McLaren részéről, mert több lehetőségem is van.”

A McLaren tartalékpilótája hangsúlyozta, hogy remekül érzi magát az istállójánál: „A legjobb választás egyértelműen a jelenlegi csapatom lenne hosszú távú szerződéssel. Nagyon sokat fektettek a karrierembe, hogy felkészítsenek az F1-re. De ha valami okból kifolyólag nem jutnánk megegyezésre, meg vagyok győződve arról, hogy lesz lehetőségem más alakulatnál is.”

Optimista hangnemben zárta gondolatait a fiatal belga versenyző: „A teljesítményünk még nem tart ott, ahol szeretnénk, de a jövőre nézve nem néz ki rosszul. Jó esélyeink vannak az új 2017-es szabályok miatt is, a csapatunk versenyképes lesz. Az érzés az autóval biztosan nagyon más lesz jövőre, ahogy már azt a szimulációkkal is tapasztaljuk. Hogy ez a versenyeket is látványosabbá teszi-e, az a jövő zenéje.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: