DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Izgalmas taktikai csaták várhatóak vasárnap

A Pirelli szerint a különböző stratégiák felkavarhatják a holnapi verseny eseményeit – már az F1-es Belga Nagydíj időmérő edzésén megkezdődtek a taktikai csaták a csapatok között.

A hétvége pályán zajló eseményeit leginkább a gumik kopása alakítja, sokan panaszkodnak rá, hogy a szokatlan magas hőmérséklet miatt az abroncsokkal különösen nehéz bánni. A Pirelli szerint a belgiumi pálya egyébként is az átlagosnál jobban „eszi” a gumikat, ám a nagy meleg erre csak rásegít. Paul Hembery, a gyártó motorsport-igazgatója szerint ez izgalmas taktikai csatákat okozhat holnap.

 Pirelli



„A gumik kopása és elhasználódása megnövekedett a magas hőmérséklet miatt – ez egyébként is egy olyan pálya, amely megterhelő a gumik számára” – mondta Hembery. „Két-három kiállásra számítunk autónként, függően attól, hogy mennyire lesz nagy az abroncsok kopása. Láthattunk, hogy már elkezdtek stratégiázni a versenyzők, hiszen a Q2-ben sokan a lágy keverékeket választották. Néhány pilóta miatt, akik büntetésben részesültek – például Lewis Hamilton –, különböző stratégiákat láthatunk majd a versenyen.”

 

Már a hétvége korábbi szakaszában is azt jósolták, hogy a versenyen a közepes keverékű abroncsok lehetnek az ideálisak. Az eddigiek alapján a lágy abronccsal Kevin Magnussen, a Renault versenyzője teljesítette a legtöbb kört, összesen 21-et, a közepessel Nico Rosberg 18-szor ment körbe a spái aszfaltcsíkon, míg a szuperlágyakkal NicoHülkenberg és Sebastian Vettel  volt a legkitartóbb, 13 körrel. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: