DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Ismét motort kell cserélni Alonso autójában?

Egy hétvége során már a harmadik motort szerelhetik be Fernando Alonso autójába, akinek az F1-es Belga Nagydíj időmérő edzésén ismét problémái akadtak az erőforrással.

Akárcsak pénteken, az első szabadedzésen, szombaton is problémákkal kellett szembenéznie Fernando Alonsónak – a spanyol elmondta, ismét a motorral akadt gondjuk, így elképzelhető, hogy újra ki kell cserélni az erőforrást a McLarenben. A kvalifikáció első szakaszában a kétszeres világbajnok alig tudott megtenni néhány métert, le is kellett állítania az autóját. A McLaren új motorral vágott neki a hétvégének, pénteken kicserélték, ám mára az is meghibásodott.

 Alonso



„Meg kell vizsgálnunk, mi történt” – nyilatkozta Alonso. „A harmadik szabadedzés végén már láttuk, hogy volt valami probléma, de nem volt időnk arra, hogy az időmérő előtt alaposan kivizsgáljuk a dolgot. Csak 500 métert tettünk meg, szóval valami határozottan elromlott. Most van időnk, valószínűleg arra is, hogy újra kicseréljük a motoregységet. Utolsóként fogunk indulni egyébként is, szóval meg kell bizonyosodnunk arról, hogy problémák nélkül be tudjuk fejezni a versenyt.

 

„Csak négy kört tettem meg, szóval nincs igazán összehasonlítási alapom, de úgy érzem, hogy a helyes irányba haladunk. Fájdalmas, amikor ilyen problémákkal nézünk szembe, viszont ez is a fejlődési folyamat része. Meg kell értenünk, hogy mi az, ami ennyire „törékeny” a motorban, és biztosra kell mennünk azzal kapcsolatban, hogy jövőre egy olyan motorunk lesz, amellyel harcolhatunk a bajnokságért. De lássuk, hol végzünk ezen a hétvégén!”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: