DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Button: Kimiénél is jobb a versenytempónk

Jenson Button, a McLaren F1-es pilótája értékelte a Belga Nagydíj hétvégéjének pénteki napját. A veterán pilóta elégedett az autó egyensúlyával és versenytempójával a két szabadedzés után.

A McLaren célja idén a szombatokon a legjobb tíz közé jutás az időmérőn, a versenyen pedig a pontszerzés. Belgiumban sincs ez másképp, Jenson Button elmondása szerint jó irányba haladt a csapat a gyakorlásokon, éppen ezért eredményes hétvégére számít.

Button így kezdte mondandóját: „Végül nagyon sokat fejlődtünk ma: miután változtattunk a beállításokon az első reggeli nehéz szabadedzést követően, sokkal jobban teljesítettünk a második délután.”

 button_08.27.



A brit azt is elárulta, mit sikerült elérniük pénteken: „Ennek eredményeként elértünk egy jó egyensúlyt, ami remekül működik, de még mindig van hova fejlődni. A hosszú etapjaink elfogadhatóak voltak, elég versenyképesnek tűntünk, főleg azokkal az autókkal szemben, akikkel általában harcolni szoktunk. Gyorsabbak voltunk Kiminél is a hosszú kifutásokon, amit szintén jó látni.”

Az időmérő napján az eddigiekhez hasonlóan is a következő a wokingiak célja: „A Q3-ba jutás mindig célunk szombaton, de ami vasárnap történik, az még fontosabb. Például nem jutottunk be a harmadik szakaszba Hockenheimben, ennek ellenére mégis nyolcadikként végeztem. És itt, Spában könnyebb előzni, mint a legtöbb pályán, tehát okkal lehetek optimista a futamot illetően.”

Optimistán zárta nyilatkozatát a 2009-es világbajnok: „Nem szokott ennyire meleg lenni ezen a hétvégén, de ez alaposan megkavarhatja a dolgokat a versenyre, ami jól is alakulhat számunkra.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: