DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

A vicces Vettel elmondta, hogyan nyerhet

A Belga Nagydíj kvalifikációját a negyedik leggyorsabbként záró Sebastian Vettel úgy érzi, csapatának lehetnek győzelmi esélyei vasárnap - bár a poénból elsütött megoldása meggyőzőbbnek tűnik, mint a valós tempójuk.

Vettel bosszús volt a Q3 végén, hiszen a spái pálya legutolsó kanyarjában hibázott, amivel elmondása szerint nagyjából egy és fél tizedet veszített - bár az előrelépéshez talán ez sem lett volna elég számára, hiszen csapattársa, Kimi Raikkönen két tizeddel végzett előtte a harmadik helyen.

Dppi_00116013_232



A Ferrarik Rosberghez és Ricciardóhoz hasonlóan azt a taktikát választották, hogy a lágy gumikon futották meg Q2-es legjobbjukat, így azokon rajtolhatnak majd vasárnap a csak néhány kört kibíró szuperlágyak helyett. Vettel azért így is aggódik kicsit az abroncsok strapabírása miatt.  

„Spához képest holnap is nagyon meleg lesz. Legalábbis biztos, hogy nem lesz 17 fok, amit már hidegnek mondhatnánk. Egész hétvégén nagy a hőség, a gumik pedig nehezen bírják ezt a magas hőmérsékletet, legyen szó akár a piros, a sárga vagy a fehér festésűről” - utalt Vettel a szuperlágy, lágy és közepes keverékekre.

Amikor ezt követően a SkySports riportere megkérdezte a némettől, hogy mégis hogyan nyerhetné meg a futamot, a négyszeres bajnok kicsit félretette a komolyságát.

„Úgy, ha elsőként haladok el a kockás zászló előtt. Ez 100%-os hatékonysággal működő módszer!”

„Szerintem azért lehet esélyünk” - váltott vissza ismét normál hangnemre. „Ma is nagyon szoros volt a csata az első 5-6 helyezett között. Ha holnapra is ilyen kicsik maradnak a különbségek, akkor nem meglepő módon az lesz a kulcsfontosságú, hogy megóvjuk a gumikat. Emellett persze okosnak kell lennünk a stratégiával is. Most kipróbáltunk valamit, ami működött is: holnap a megszokottól eltérő gumikeverékkel kezdjük meg a futamot, és abból kell kihoznunk valamit.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: