DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Red Bull: A pilóták választottak stratégiát

Christian Hornert, a Red Bull csapatfőnökét lenyűgözte Max Verstappen köre és hozzátette: a két F1-es pilóta döntötte el, hogy milyen stratégiát választ a vasárnapi Belga Nagydíjra.

Eltérő stratégiával rajtolhat a két Red Bull vasárnap a Belga Nagydíjon: Daniel Ricciardo a lágy, Max Verstappen pedig a szuperlágy abroncsokon vág neki a futamnak. A kvalifikáción elég nagy volt köztük a különbség a pályafutása eddigi legjobb időmérőjét produkáló holland fiatal számára, de a versenyen akár fordulhat is a kocka a gumikopás miatt.

VerstappenSpa



"Max pusztító kört produkált. Az első sorban lenni itt, méghozzá egyetlen tizedre a Mercedestől: impresszív" - nyilatkozta Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke a Sky-nak a kvalifikáció után. "A szuperlágy abroncsok miatt előbb kell majd kiállnia holnap, de a pályán gyorsabb lesz és lehet, hogy pozícióelőnyt harcolhat ki a többiekkel szemben. A pilóták választották ki, hogy milyen stratégiát akarnak" - jelentette ki Horner.

"A csapattal közösen úgy döntöttem, hogy a szuperlágyakon akarok rajtolni" - tette hozzá Verstappen. "Szerintem ez a legjobb stratégia holnapra, de azt majd meglátjuk, hogy mennyire fizetődik ki. Szép rekord az első sor, de más rekordokat is meg szeretnék dönteni" - mondta azzal kapcsolatban, hogy ő a legfiatalabb a Formula-1 történetében, aki az első sorból rajtolhat.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: