DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Red Bull-dupla a második edzésen

A délelőtti visszafogottabb teljesítményt kettős elsőség követte a Red Bullnál a második F1-es szabadedzésen Spa-Francorchamps-ban, ahol folytatódott a Force Indiák meglepő szereplése.

Két és fél óra telt el az első szabadedzés óta, de levegő hőmérséklete már majdnem tíz celsius fokot emelkedett, így továbbra is a spái hagyományoktól eltérően melegben kezdték el a pilóták a második gyakorlást az Ardennek ölelésében fekvő pályán. Amíg az élen az első gyorskörök után a két finn, Valtteri Bottas és Kimi Raikkönen váltotta egymást Sebastian Vettel a lekörözöttekkel bajlódott: előbb egy Force Indiára panaszkodott, majd Carlos Sainz tartott be neki egy kicsit a La Source-ban - a spanyol egy intést is kapott a négyszeres világbajnoktól.



Jolyon Palmer kálváriája az első edzés után délután is tovább folytatódott, és elveszett hajtásra panaszkodott a csapatrádióban - miután a brit a pálya szélére hajtott, virtuális biztonsági autó lépett életbe, de percekkel később újra életet tudott lehelni a Renault-ba. Az első fél óra után a két Force India állt az élen, hogy aztán később a Red Bullok vegyék át a vezető szerepet: az edzés felénél Max Verstappen 1:48.085-ös köridővel állt az élen, három tizeddel megelőzve csapattársát, Daniel Ricciardót.

Mögöttük beállni látszott a Hülkenberg-Vettel-Perez-Rosberg-Raikkönen sorrend, Hamilton pedig a 13. helyen tanyázott fél órával az edzés vége előtt, hiszen a pilóták elkezdték versenyszimulációikat. A pilóták közül egyedül a brit pilóta körözött hosszan a közepes abroncsokkal, miután kiderült, hogy a mezőny végéről fogja megkezdeni a Belga Nagydíjat. Miután Esteban Ocon az első edzésen simán verte Pascal Wehrleint, a német pilóta visszavágott délután, és remekül tartotta magát az első tíz közelében, ahogyan meglepő volt a két Haas pozíciója is: Romain Grosjean a 8. Esteban Gutierrez a 10. pozícióban állt ekkor.

Verstappen első helye tudatában szabadon futhatta köreit, azonban nem volt zavartalan futása, hiszen arra panaszkodott, hogy Red Bulljából nem tud akkora erőt kisajtolni, amennyit szeretne - a csapat válasza annyi volt, hogy nem tudnak vele mit kezdeni. A sorrend végül nem változott, a holland megőrizte első helyét csapattársa és Nico Hülkenberg előtt.

A szabadedzésről szóló élő közvetítésünket ide kattintva találjátok.

Az edzés végeredménye:

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: