DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

A Red Bull erősebb, mint amire számítottak

Max Verstappent is meglepte a Red Bull versenyképessége az F1-es Belga Nagydíj pénteki második szabadedzésén – a holland pilóta szerint ígéretes az autó teljesítménye.
 Az első szabadedzésen a Mercedesek domináltak, délután azonban a Red Bull vette át az első két helyet. Az első tréningen az energiaital-gyárosok még nem mutatták meg, mire képesek, ám a második gyakorláson Verstappen végzett az élen, 2,5 tizedmásodperccel előzte meg csapattársát, Daniel Ricciardót. „A tempónk remek volt ma, összehasonlítva a versenytársainkkal. Azt hiszem, jobb, mint amire számítottunk” – nyilatkozta Verstappen.

 Verstappen



A holland pilóta tisztában van vele, hogy a szabadedzések nem jelentenek túl erős referenciapontot, azonban bízik abban, hogy teljesítményük a hétvége további részén is jól alakul. „Nagyon örülök, hogy az első helyen végeztem a második edzésen, de ez még mindig nem az időmérő vagy a verseny.” A kérdésre, álmodik-e arról, hogy holnap megszerezze a pole pozíciót, Verstappen így válaszolt: „Soha nem álmodom. Csak dolgozni akarok, aztán majd meglátjuk, hogy hol végzünk.”

 

Verstappen úgy gondolja, nem a nagy hőség miatti gumikezeléssel lesz a legnehezebb gond – pedig sokan félnek tőle, hogy nehéz lesz bánni az abroncsokkal. „Általánosságban véve ez egy nehéz pálya, nem könnyű beállítani az autó egyensúlyát. Küszködtem kicsit, de végül az utolsó beállítás kifizetődő volt, amit elvégeztünk. Ez itt a legnehezebb, hogy kontrolláljuk a gumikat. Ez kulcsfontosságú.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: