DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Rosberg összehasonlította Schumachert és Hamiltont

A német pilóta kiváltsága (mások szerint inkább balszerencséje), hogy két sokszoros F1-es bajnok csapattársa volt a Mercedesnél. Nico Rosberg Schumacher legyőzéséről és a Hamilton elleni harcról beszélt egy interjúban.

Nico Rosberg az a Mercedesnek, mint Michael Schumacher volt a Ferrarinak – ez az a párhuzam, ami keveseknek jut eszébe, holott bizonyos szempontból igaz: ha Rosberg kitölti 2018-ig tartó aktuális szerződését, akkor kilencedik szezonját fejezi be a német istállónál. Ennél tovább csak egyetlen versenyző szerepelt egy csapatban a királykategória történetében, a hétszeres világbajnok Schumacher.

„Ennek az oka az lehet, hogy az első naptól fogva velük vagyok” – mondta Nico Rosberg az ESPN-nek adott interjúban. Amikor a jelenlegi Mercedes 2010-ben létrejött, egyik versenyzőjüknek az ígéretes fiatal németet, Rosberget szerződtették le. „A teljes folyamatnak részese voltam, rengeteg nehéz időszakon mentem át, egészen mélyen voltunk, aztán jöttek a mostani jó pillanatok is. Azt hiszem, értékelik az erőfeszítéseim, a szenvedélyem a dolog egésze iránt, és azt, hogy megpróbálok mindig tiszteletteljes lenni a kollégáimmal.”



Az említett 2010-es első évben Rosberg csapattársa a visszatérő Michael Schumacher lett. A fiatalabb német mindhárom közös szezonban legyőzte a legendát. „Rendkívül sikeresek voltunk együtt (a Mercedesszel), az pedig számomra kulcsfontosságú volt, hogy legyőztem Michaelt, hogy a pályafutásom előrefele tartson. Onnantól egészen jól haladtam” – fogalmazott Rosberg, aki ezt mondta a hétszeres bajnokkal szembeni sikerről: „Természetesen hatalmas dolog volt, megverni minden idők legjobbját.”

Schumachert Lewis Hamilton váltotta a csapatban, minden kétséget kizáróan Rosberg pályafutásának legnagyobb vetélytársa. „Azt hiszem, az érkezésével mindannyiunknak szintet kellett lépnie. Lewis nagyszerű versenyző, nagyon versenyképes, az egyik legjobb közülünk. Ami az egymással való harcot illeti, való igaz, hogy hajtjuk egymást, ennek köszöntetően a szint egyre magasabbra kerül, ami szintén jó dolog.”

„Mi a legnehezebb vele? A sebessége!” – mondta Rosberg, arra viszont, jobb versenyző-e összességében Hamilton, így felelt: „Én nem így gondolkodom. A tény az, hogy képes vagyok legyőzni őt, ha jó hétvégém van, ugyanakkor az is tény, hogy az elmúlt két alkalommal legyőzött engem a bajnoki év folyamán, és jelen pillanatban is előttem van. De még hosszú utat kell megtenni, a helyzet pedig nagyon szoros. Jó kis csata lesz a legvégéig. Annyi versenyen akarom legyőzni, amennyin csak lehetséges” – folytatta a német, aki hozzátette, „fel-le ingadozó” a kapcsolata a háromszoros világbajnokkal.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: