DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Máris Schumacherhez hasonlítgatják Ocont

A Manor új pilótája kísértetiesen hasonló körülmények között ejtheti meg F1-es bemutatkozását, mint ma 25 évvel ezelőtt Michael Schumacher tette, de a fiatal francia próbál nem foglalkozni ezzel a párhuzammal.

A Mercedes közbenjárásának köszönhetően a Manor egyáltalán nem csinált rossz vásárt a nyári szünet alatt, hiszen az anyagi keretéből kifogyó Rio Haryanto helyére a jövő egyik sztárjának tartott Esteban Ocont ültetheti egyik autójába a szezon hátralévő részére. A mindössze 19 éves francia eddig az F3 Eb és a GP3 megnyerésével, valamint korát meghazudtoló érettségével hívta fel magára a figyelmet, Spába megérkezve pedig azzal kellett szembesülnie, hogy a sajtó rögtön Michael Schumacherhez kezdte őt hasonlítgatni.

Dppi_00116013_002



Ennek azonban nem annyira az eredmények, sokkal inkább néhány véletlen egybeesés az oka. Ocon ugyanúgy Spában ejtheti meg F1-es debütálását a hétvégén, mint szinte napra pontosan 25 éve a német legenda is tette, ugyanúgy a Mercedes nevelőprogramjába tartozik, valamint valószínűleg hamarosan ő is az enstone-i csapatnál fog versenyezni. Mint köztudott, Schumachert egyetlen futam után elcsábította Flavio Briatore az akkori Benettonhoz, Ocon pedig az abból az istállóból átalakuló Renault-nál volt eddig tesztpilóta, és a sejtések szerint jövőre már a versenyzési lehetőséget is megkapja, miután a Mercedesnél egyelőre várnia kell az ülésre.

Amikor a franciát szembesítették a Schumacher és közte meglévő párhuzamról, megilletődötten felelt:

„Michael az egyik példaképem, szóval ha már csak feleannyit elérnék a karrierem során, mint ő, azzal is nagyon elégedett lennék” - mondta. „Itt viszont az a feladatom, hogy jó munkát végezzek, szóval ha ezen gondolkodnék, azzal csak olyan extra nyomást helyeznék magamra, amire semmi szükségem. Michael nagyon magasra állította fel a lécet, így jobban teszem, ha csak magammal foglalkozok. Persze jó érzés, hogy ott kezdhetem meg F1-es karrierem, ahol ő is tette, de megvan a saját dolgom, és arra kell összpontosítanom.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: