DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Hamilton: Alonso mögött nehéz évek állnak

A címvédő szerint korábbi csapattársa a jelenlegi egyik legjobb F1-es versenyző, de nehéz éveket töltött gyenge autókban - tart attól, hogy 2017-ben sem lesz élvezetesebb versenyezni.

Fernando Alonso abban bízik, hogy a következő szezonban életbe lépő új szabályok miatt jobb lesz vezetni a Formula-1-es autókat - a címvédő Lewis Hamilton azonban nem ért egyet a kétszeres spanyol világbajnokkal.

HamAlo



"Fernando egyike a legjobb pilótáknak jelenleg, de rendkívül nehéz éveket töltött nem versenyképes autóban úgy, hogy tudta, hogy ha mellettem ülhetne a Mercedesben, a világbajnoki címért küzdhetne" - méltatta korábbi csapattársát Hamilton. "Amint elrajtolunk, lassítunk, nem tudjuk folyamatosan nyomni úgy, mint régen. Jobb volt a verseny korábban, extrémebb."

"Sprintfutamokat akarok és a Formula-1 nem ilyen többé. Most arról szól, hogy vigyázzunk a gumikra, az erőforrásra és az emberek nem ezt akarják látni. A jövő évi autók ugyan nagyon jól fognak tapadni, nagyon gyorsak lesznek, de ugyanolyan lesz a karakterisztikájuk, mint most. Ugyanúgy fogjuk őket vezetni: spórolunk majd a gumikkal, az üzemanyaggal..." - vetített előre egy nem túl fényes évet a háromszoros világbajnok.

Alonso egyébként úgy fogalmazott, hogy remélhetőleg élvezetesebb lesz a versenyzés jövőre, de ha nem, valószínűleg befejezi Formula-1-es pályafutását.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: