DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Bottas és a Williams: Lezáratlan ügy

A finn F1-es pilóta szerint még nem érték el azt, amit közös célként kitűztek maguk elé a grove-i istállóval - szerinte még jobbá is válhatnak, mint 2014-ben és szívesen maradna a csapatnál.

Valtteri Bottas stabilan jobbnak bizonyul csapattársánál, Felipe Massánál, ám az autó eddig még nem volt elég jó ahhoz, hogy futamot tudjon nyerni, nagyobb csapattól pedig nem kap lehetőséget 2017-ben sem. A finn pilóta egy kicsit úgy érzi, hogy befejezetlen ügye van még a Williamsnél.

Willi



"Még nem értük el azt, amit közös célul tűztünk ki" - nyilatkozta Bottas az Autosportnak. "Egyértelműen győzni szerettünk volna legalább egyszer, de ez még nem sikerült, igaz, párszor közel voltunk már ehhez. Ezzel a csapattal jobb lehet a helyzet, még jobb, mint 2014-ben volt és jó lenne ennek része lenni, de várnunk kell és majd meglátjuk, hogy ez lehetséges-e együtt."

"Számomra jó az, hogy egyenesen a csapattal beszélhetek és ez nem hat ki a pályán nyújtott teljesítményemre. Szerintem minden csapatvezető szereti, ha nyíltan beszélhet egy pilótával, bár néhány versenyző ezt nem kedveli, de én igen" - magyarázta a finn a tárgyalásokkal kapcsolatban.

"Normális esetben szeptemberben kapok zöld lámpát és tárgyalunk a jövő évről. Most az augusztusi nyári szünet után kezdődik a dolog és remélhetően hamarosan tudni fogom, hogy hol versenyzek majd jövőre. Az én dolgom az, hogy a pályán jól teljesítsek és ha eljön az idő, akkor meghozzam a döntést."

 

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: